În ședința Consiliului Local de miercuri, 31 martie, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea a şase străzi din municipiu, printre care şi un tronson din strada Făgăraşului. Proiectul cuprinde şi continuarea străzii Feldioarei un pod rutier peste pârâul Peța, pentru a lega zona Parcului 22 Decembrie de cartierul Ceyrat.

Strada Făgărașului se întinde pe ambele maluri ale pârâului Peța, pornind din strada Beiuşului până în strada Traian Blajovici. Lungimea totală a străzii este de 2.466,56 m. Pe malul stâng, strada are aspectul unui drum de pământ, exceptând zona din strada Universității, care este pietruită, dar în stare necorespunzătoare. În prezent se lucrează la construirea noii linii de tramvai pe traseul Calea Aradului - str. Făgărașului - str. Atelierelor - str. Dimitrie Cantemir. Amenajarea străzii se va realiza ulterior finalizării lucrărilor la linia de tramvai.

Pe tronsonul dintre străzile Universității şi Ceyrat, vizat de modernizare, strada Făgărașului are o lungime de 925 m. Investiţia este estimată la aproximativ 9 milioane lei, cu un termen de realizare de 8 luni.

„Pe strada Universității s-a făcut o traversare pentru linia de tramvai. Peste linia de tramvai existentă se va reabilita o stradă cu dublu sens, care va avea o intrare și ieșire din cartierul Ceyrat, pe strada Făgărașului, pentru un acces mult mai facil în zonă. Totodată, vom construi un pod peste Peța, prin care vom lega această stradă cu strada Feldioarei. Se va crea un nou acces spre Parcul 22 Decembrie. După finalizarea acestei investiții, cartierul Ceyrat va fi mult mai accesibil. În plus va exista și acest pod, care va lega noua zonă dezvoltată”, a declarat primarul Florin Birta.

Tot în şedinţa de ieri a CLO au fost aprobaţi indicatorii pentru modernizarea a cinci străzi din cartierul Grigorescu - str. E. Groza, str. Jean Săndulescu, str. Boda Oszkar, str. Jurcsak Tibor, str. Eugen Potoran, aflate, în prezent, într-o stare tehnică necorespunzătoare, cu gropi, denivelări sau sunt la un nivel de pietruire slabă, fără trotuare și fără canalizare pluvială.

Conform studiilor de fezabilitate aprobate de Consiliul Local, acestea urmează să fie modernizate, respectiv asfaltate, fiind totodată amenajate trotuarele şi accesele, se va realiza canalizarea pluvială și se vor amenaja corespunzător spațiile verzi aferente. În total, vor fi modernizaţi aproape 1,58 km de stradă, cu o valoare de 5,9 milioane lei. Primăria Oradea va da drumul la licitație pentru proiectare și execuție, iar în toamnă sau cel mai târziu în primăvara anului viitor vor începe lucrările. Durata de execuție este de 4 luni.