Primăria Oradea informează că în perioada 8-16 iulie se vor efectua tratamente de dezinsecție terestră (etapa a VII-a) pe domeniul public al municipiului. 

Dezinsecția se va face de firma Coral Impex, substanțele utilizate pentru efectuarea serviciului de dezinsecție terestră fiind: Cymina Plus - insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor adulți și Vectobac WG - produs insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiul de larvă.

Produsele sunt avizate de Ministerul Sănătății - Comisia Națională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană. Cetățenii din municipiul Oradea sunt rugați să evite să stea în raza de acțiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluțiile pentru a preveni eventualele incidente. În cazul în care condițiile meteorologice vor fi nefavorabile, data desfășurării serviciilor de dezinsecție terestră va fi decalată și anunțată în timp util.