Având în vedere încălzirea vremii, Primăria Oradea anunță începerea activității de dezinsecție în zonele publice, spațiile verzi și cursurile de apă de pe raza municipiului, dar și a tratamentelor fitosanitare la arborii din specia castan.

 

Acestea se execută în vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort (țânțari, muște etc.) în faza de adult și larve prin tratamente la sol.

Activitățile se desfășoară după următorul calendar, corelat cu condițiile meteo: dezinsecție în perioada 8-12 aprilie - un tratament; tratamente fitosanitare la arborii din specia castan în perioada 8-12 aprilie - un tratament.

Produsele ce urmează a fi folosite pentru activitatea de  dezinsecție sunt: Cymina Plus – insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor adulți și Vectobac WG - insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiu de larvă. Produsele  sunt avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.

„Rugăm cetățenii din Municipiul Oradea să evite utilajele sau să nu stea în raza de acțiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluțiile insecticide, pentru a preveni eventuale accidente/incidente. În caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru o perioadă imediat urmatoare care se va comunica prin presă”, precizează Primăria Oradea.