De ieri, orădenii, persoane fizice şi juridice, îşi pot plăti taxele şi impozitele locale datorate pentru anul în curs. Cei care plătesc integral până în data de 31 martie vor primi o bonificaţie de 4%. Bonificaţia este dublă pentru contribuabilii care-şi plătesc dările online.

Direcția Economică din cadrul Primăriei Oradea a finalizat procedurile de deschidere a noului an fiscal înainte de termenul anunțat inițial, astfel că, începând de luni, 13 ianuarie, s-a reluat încasarea impozitelor şi taxelor de orice fel datorate bugetului local.

Municipalitatea orădeană le reaminteşte contribuabililor că se oferă reduceri diferențiate celor care achită integral obligațiile, oricând până la data de 31 martie 2020. Astfel, în cazul achitării la Primărie – sala ghișeelor, poștă, CEC, prin POS, prin internet banking sau prin ordin de plată, se acordă următoarele bonificaţii: 4% în cazul impozitului pe clădiri persoane fizice și juridice; 4% în cazul impozitului pe teren persoane fizice și juridice; 4% în cazul impozitului pe mijloacele de transport persoane fizice și juridice.

În cazul achitării online prin intermediul site-urilor www.oradea.ro, www.ghiseul.ro și aplicația „Plata Impozite MobilePay” se acordă următoarele bonificaţii: 8% în cazul impozitului pe clădiri persoane fizice și juridice; 8% în cazul impozitului pe teren persoane fizice și juridice; 8% în cazul impozitului pe mijloacele de transport persoane fizice și juridice. Tot pentru încurajarea achităii online a taxelor şi impozitelor locale, Primăria Oradea derulează, şi în acest an, campania „Plăteşte impozitul online şi câştigă o zi de distracţie la Aquapark Nymphaea”, în cadrul căreia vor fi premiate persoanele și firmele care vor plăti online taxele și impozitele datorate pe anul 2020 până la data de 31 martie, acordând, săptămânal, prin tragere la sorți, un voucher, constând într-un bilet de familie pentru o zi la Aquapark Nymphaea.