Consiliul Județean Bihor închide temporar circulația pe sectorul de drum județean DJ 190G cuprins între ieșirea din localitatea Balc, de la intersecția cu Almașu Mare, până în Camăr, pe teritoriul județului Bihor, din cauza alunecărilor de teren provocate de precipitațiile abundente.

 

„Pentru a nu pune în pericol siguranța participanților la traficul rutier, tronsonul cuprins între km 8+950 și km 12+350 va fi închis până în data de 1 mai 2024. Ruta ocolitoare pentru direcția Camăr este prin DN 19B - DN 19P, iar pentru direcția Balc, prin DN 19P – DN 19B”, a anunţat CJ Bihor.

Totodată, pe acest tronson cu lungimea de 3,4 kilometri au început lucrările de reabilitare. Partea carosabilă a drumului are o lățime de 5,5 metri, cu două benzi și acostamente de 0,75 metri fiecare. Pentru consolidarea drumului și asigurarea scurgerii apelor sunt proiectate, printre altele, podețe tubulare, drenuri longitudinale și parapete de siguranță cu protecție ridicată.

„Unul dintre drumurile județene care leagă nordul județului Bihor de Sălaj este DJ190G, însă starea lui nu e prea bună. Ne-am propus să facem ca până la sfârșitul anului 2024 să avem un drum mai nou și mai bun în comuna Balc, pentru ca oamenii să poată circula mai ușor între cele două județe”, a precizat Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Constructorul este firma Carier, valoarea contractului fiind de 16.954.805,04 lei, fără TVA. Finanțarea va fi asigurată din fondurile proprii ale Consiliului Județean Bihor. Termenul stabilit prin contract prevede 13 luni pentru execuția lucrărilor.