Comisia tehnică pe probleme de circulație și trafic rutier din municipiul Oradea, coordonată de viceprimarul Marcel Dragoș, s-a întrunit miercuri, 22 mai, pentru a analiza solicitările care privesc restricționări ale traficului în municipiu.

 

S-a avizat organizarea concursului de Triatlon „X – Man România” în data de 8 iunie, când pentru desfășurarea probei de alergare, între orele 10.00 – 22.30, circulația va fi închisă în zona centrală pe traseul cuprins între Podul Centenarului și Podul Intelectualilor, astfel: Piața Ferdinand – Ady Endre – str. Malului – str. Emilian M. Chitul, cu întoarcere la Centrul de calcul. Se va alerga pe malul Crișului, iar în dreptul restaurantului Dock se ajunge din nou în Piața Ferdinand. Apoi, se va alerga pe strada Iosif Vulcan – Libertății și se va face viraj înapoi pe strada Aurel Lazăr, de unde, pe pietonală, se închide bucla în Piața Ferdinand. Concursul va avea cca 600 de participanți din 15 țări.

Totodată, Comisia tehnică pe probleme de circulație a avizat reglementarea priorității la intersecția străzilor Ștefan Zweig și Lugojului. Aplicarea priorității se va face după obținerea avizului Poliției Rutiere.

Drumul cu prioritate va fi: Ștefan Zweig  (dinspre Piața Țăranilor) – Lugojului – spre D. Cantemir. Prin urmare, cei care vin dinspre D. Cantemir – Bistriței – Ștefan Zweig pentru viraj la stânga, ca să intre pe strada Lugojului, vor trebui să acorde prioritate de trecere celor care vin dinspre Piața Țăranilor – Ștefan Zweig  – Lugojului – D. Cantemir.

De asemenea, comisia a avizat și lucrările de „Reabilitare a sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Oradea pe perioada 2009 – 2028 în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice – Etapa III – Partea 1 – Obiectiv 31”, care vor avea loc pe tronsonul Olimpiadei nr. 26 – str. Sportului – CM4 str. Păcii, în perioada 27 mai – 26 iunie. Pe perioada lucrărilor, circulația va fi îngreunată, fără a fi însă închisă.