Pentru distrugerea insectelor generatoare de disconfort (țânțari, muște etc) în faza de adult și larve, Primăria Municipiului Oradea anunță locuitorii că săptămâna viitoare, 28 – 31 august, între 22.30 și 05.30, se va executa, prin tratament la sol, două tratamente de dezinsecție în zonele publice, spații verzi și cursurile de apă din Oradea.

Produsele ce urmează a fi folosite pentru activitatea de dezinsecție sunt: CYMINA PLUS – insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor adulți și VECTOBAC WG - insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiu de larvă. Produsele sunt avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană.

„Rugăm cetățenii din Municipiul Oradea să evite utilajele și să nu stea în raza de acțiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluțiile insecticide, pentru a preveni eventuale accidente/incidente”, se afirmă într-un comunicat al municipalității în care se mai subliniază că în caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru o perioadă imediat următoare.