Specialiștii anunță că după un început de primăvară deosebit de rece, vremea își va reveni treptat, iar în primele zile din luna aprilie va fi mai cald decât este normal în perioada respectivă. Precipitații deficitare în toată țara, îndeosebi în vest și Transilvania.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în săptămâna 07-14 martie, valorile termice vor fi cu mult mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales la munte. În ceea ce privește precipitațiile, cantitatea de apă va fi deficitară în toată țara, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.

În săptămâna 14– 21 martie, temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe tot teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

În săptămâna 21– 28 martie, temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna 28 martie– 04 aprilie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință spre deficit în toate regiunile, precizează cei de la Administrația Națională de Meteorologie.