În urma restricţiilor de circulație din perioada 11-15 martie 2022, de pe teritoriul Ungariei, când autovehiculele de transport cu o capacitate mai mare de 7,5 tone nu au circulat pe teritoriul statului vecin, la ieşirea din ţară s-au format cozi de autocamioane.

Potrivit ITPF Oradea, din cauza prezentării unui număr mare de automarfare pentru a ieşi din ţară într-un timp foarte scurt, la granița comună se înregistrează timpi de aşteptare ridicaţi pe sensul de ieşire din ţară pe arterele destinate acestor autovehicule. A fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire din ţară, atât în PTF Borş II (se lucrează pe 4 artere) cât şi în PTF Nădlac II (se lucrează pe 6 artere), dar şi în PTF Vărşand (se lucrează pe 3 artere), PTF Borş (se lucrează pe 2 artere).

La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile maghiare, sens în care Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a contactat autorităţile de frontieră din Ungaria pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului. Totodată, de la reluarea completă a traficului pentru vehiculele de mare tonaj (începând din data de 15.03.2022, ora 23.00, ora României), poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au efectuat formalităţile specifice pentru 3.600 de automarfare, dintre care 2.300 au fost pe sensul de ieşire. Traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare. Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt. De asemenea, se recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.