Campania de verificare a modului de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile și biodegradabile a continuat în perioada 14 – 18 februarie, fiind aplicate opt avertismente şi patru amenzi în valoare totală de 1.200 lei.

 

Controalele, efectuate prin patrule mixte compuse din reprezentanți ai Primăriei Oradea, Rer Vest, Eco Bihor şi Poliția Locală, s-au desfăşurat în zona de case de pe străzile I.H. Rădulescu, I.C. Brătianu, General Berthelot, Petru Rareș, Andrei Mureșanu, Parcului, Ilie Cristea, B.Şt. Delavrancea, Dorobanților, Schiff Erno, Tudor Vladimirescu, Sulyok Istvan, Piața Rahovei, Duiliu Zamfirescu, Tuberozelor.  

În urma controlului efectuat la fracția de deșeu reciclabil la 569 utilizatori ai serviciului de salubrizare de pe aceste străzi, s-a constatat că 236 utilizatori au scos recipienții /sacii în vederea colectării și transportului de către operatorul de salubritate, toate deșeurile fiind corect selectate. La controlul efectuat la fracția de deșeu biodegradabil, s-au verificat 272 utilizatori ai serviciului de salubrizare de pe străzile Tudor Vladimirescu, Sulyok Istvan, Piața Rahovei, Duiliu Zamfirescu. 57 utilizatori au scos recipienții în vederea colectării și transportului de către operatorul de salubritate, deșeuri neconforme fiind identificate la 22 de generatori de deșeuri.

„Având în vedere faptul că procentul de selectare corectă a fracțiilor în urma verificărilor efectuate nu a crescut și că în continuare o parte din cetățeni nu selectează corect deșeurile, Poliția Locală a aplicat 8 avertismente și 4 amenzi, în valoare totală de 1.200 lei, persoanelor fizice care nu au colectat în mod corespunzător deșeurile menajere”, a precizat Adina Popa, director adjunct al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Oradea.

Primăria Municipiului Oradea atrage atenția locuitorilor asupra faptului că toate categoriile de utilizatori ai serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de locatari, agenți economici, instituții publice) au obligația legală de precolectare separată a deșeurilor pe care le-au generat în propria gospodărie sau ca urmare a activităților lucrative pe care le desfășoară, în recipientele distinct inscripționate asigurate de operatorul serviciului.

Ghidul de colectare distribuit de Rer Vest poate fi consultat și în format electronic accesând link-ul https://rervest.ro/utile/ghid-de-colectare/. Pentru informații suplimentare cu privire la colectarea selectivă și la nerespectarea drepturilor/obligațiilor contractuale, utilizatorii serviciului de salubrizare pot apela serviciul de dispecerat al prestatorului Rer Vest la unul dintre următoarele numere de telefon: 0374885693 – de luni până vineri între orele 7.00 – 19.00; 0259433195 – de luni până duminică între orele 19.00 – 7.00;

0259433195 -  de sâmbătă până duminică între orele 7.00 – 19.00.