Comisia tehnică pe probleme de circulație și trafic rutier din cadrul Primăriei Oradea, întrunită ieri, 16 septembrie, a aprobat mai multe solicitări de restricţionare a traficului în municipiu.

Comisia a dat aviz pentru închiderea circulației pe pista de biciclete din interiorul Parcului I. C. Brătianu, în data de 21 septembrie, între orele 16.30 - 19.00, în vederea organizării Concursului de biciclete și instructaj rutier pentru copii, la solicitarea SC ADI Transregio SA. De asemenea, a fost aprobată închiderea circulației auto în data de 18 septembrie, pe str. Gabor Jozsef, pe tronsonul cuprins între str. Gabor Jozsef nr. 38 și intersecția cu str. Ștefan Odobleja nr. 115, între orele 10.00 - 18.00, în contextul organizării de către locatarii Cartierului Europa a întrunirii „Ziua Cartierului Europa”.

Totodată, s-a dat aviz pentru prelungirea închiderii circulației rutiere pe str. Atelierelor, tronson cuprins între str. Aleea Salca și str. Thurzo Sandor, la solicitarea SC Abed Nego SRL, până la data de 30 septembrie. Aceasta este necesară în cadrul lucrării „Realizare legătură pe cele trei direcții a liniilor de tramvai în intersecția dintre străzile Primăriei - Decebal - Calea Aradului și extindere linie nouă de tramvai pe traseul Calea Aradului - str. Făgărașului - str. Atelierelor - cu acces din depou și legătura pe toate direcțiile cu str. D. Cantemir”. Comisia de circulaţie a avizat şi solicitarea de restricționare parțială a traficului rutier pe o bandă a sensului de mers în perioada 20 septembrie - 31 octombrie, pe tronsonul cuprins între str. Meiului și str. C. Noica, pentru realizarea obiectivului „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul - Cantemir”. Solicitant este SC Drumuri Bihor SA. Pe de altă parte, a fost aprobată prelungirea restricționării circulației pe str. Libertății, tronson cuprins între str. Iosif Vulcan și str. Aurel Lazăr, până la data de 30 septembrie, la solicitarea constructorului, pentru lucrarea de înlocuire rețea de apă, rețea de canalizare menajeră și pluvială.