Oficiul Fitosanitar Bihor comunică tratamentul pentru combaterea dăunătorului buha verzei (Mamestra brassicae) la vărzoase. Omizile odată apărute se localizează pe dosul frunzelor pe care le rod, creînd orificii.

Se mai combat: molia verzei, fluturele alb al verzei, alternaria, mana.

Efectuaţi tratamentul folosind unul din amestecurile:

1. Mavrik 2 F - 0,05% + Amistar - 1 l/ha sau

2. Karate Zeon - 0,015% + Ortiva Top - 1 l/ha.

Se mai pot utiliza şi alte produse de protecția plantelor, omologate în România. Perioada optimă pentru efectuarea tratamentului: la apariția larvelor. Pentru o mai bună aderență pe frunze se va utiliza și un adjuvant (Sylwet gold, Spraygard, Oleomin etc.). După formarea căpățânilor nu se mai tratează. La prepararea soluției se vor respecta toate instrucțiunile de folosire de pe eticheta produsului.

Conform normelor Uniunii Europene privind ecocondiţionalitatea, toate informațiile privind utilizarea produselor de protecție a plantelor de către utilizatorii profesioniști vor fi completate la zi în Registrul de evidență a tratamentelor şi păstrate cel puțin 3 ani.

După golire, ambalajele din material plastic se vor clăti obligatoriu de 3 ori, soluţia rezultată golindu-se în rezervorul maşinii de tratat. Ambalajele se depozitează în magazii şi se returnează distribuitorului. Se vor respecta normele de tehnica securităţii muncii, protecţia albinelor şi a mediului înconjurător aşa cum prevede legislaţia în vigoare, se arată în buletinul întocmit de ing. Virgil Itu şi aprobat de şef serviciu ing. Nicolae Rugea.