În cursul anului trecut, Primăria Oradea, prin Direcția Tehnică, a achiziționat 200 de incinte metalice zincate și 200 de incinte tip dulap, astfel că asociațiile de proprietari care doresc amenajarea de noi incinte metalice destinate colectării selective a deșeurilor pot solicita și în acest an montarea lor.

Asociațiile care nu dețin aceste tipuri de incinte pot să se adreseze în scris Primăriei Municipiului Oradea - Direcția Tehnică, la Sala Ghișeelor - parter primărie, pentru executarea gratuită a platformelor betonate prevăzute cu incinte metalice sau incinte metalice tip dulap. Solicitările vor fi ștampilate și semnate de președinte sau administratorul asociației de proprietari. Amplasamentele se vor stabili de către reprezentantul Primăriei Oradea, împreună cu reprezentanții asociațiilor de proprietari.

Din incintele achiziționate anul trecut au fost amenajate 15 metalice zincate și 40 incinte tip dulap.

„Scopul amplasării acestor incinte metalice sau incinte metalice tip dulap este de a limita accesul persoanelor care caută prin deșeuri și de a menține curățenia în jurul recipientelor pentru precolectarea deșeurilor, asigurând un aspect civilizat zonei. Fracția umedă (conform inscripționării recipientelor) se transportă la depozitul ecologic de deșeuri, iar fracția uscată este cea prin care se asigură îndeplinirea obligațiilor stabilite cu privire la reciclare”, menţionează municipalitatea orădeană.

Campania de verificare a modului de colectare selectiva a deșeurilor reciclabile și biodegradabile de către utilizatorii serviciului public de salubrizare (persoane fizice, persoane juridice) din zona de case şi din cadrul asociațiilor de proprietari va continua pe toata durata anului 2022. „Toate categoriile de utilizatori ai serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de locatari, agenți economici, instituții publice) au obligația legală de precolectare separată a deșeurilor pe care le-au generat în propria gospodărie sau ca urmare a activităților lucrative pe care le desfășoară, în recipientele distinct inscripționate asigurate de operatorul serviciului”, a precizat Adina Popa, directorul executiv al Direcției Tehnice.

Ghidul de colectare distribuit de RER Vest poate fi consultat și în format electronic accesând link-ul https://rervest.ro/utile/ghid-de-colectare/. Pentru informații suplimentare cu privire la colectarea selectivă și la nerespectarea drepturilor/obligațiilor contractuale, utilizatorii serviciului de salubrizare pot apela serviciul de dispecerat al prestatorului RER Vest la nr. 0374885693 - Program telefonic (luni - vineri) 07.00 - 19.00, 0259433195 - Program telefonic (luni - duminică) 19.00 - 07.00, 0259433195 - Program telefonic (sâmbătă - duminică) 07.00 - 19.00.