Începe Teatrul pentru toţi

Teatrul Regina Maria desfăşoară în luna august, la scena mobilă din Cetate, campania Teatrul pentru toţi, care reuneşte spectacole ale trupei Iosif Vulcan, alături de producţii ale independenţilor. Campania debutează astăzi, 7 august, cu următoarele evenimente: de la ora 18.00, în Cetatea Oradea, va avea loc lansarea volumului „Bunavestire Delicioasă. Ocolul Pandemiei în 33 de cânturi”. Coloana sonoră a evenimentului va fi interpretată live de către proiectul muzical ,,Corbu”, inițiat și coordonat de Sergiu Corbu Boldor și Luiza Matilda Mitu. Invitatul de onoare al evenimentului este actorul Richard Balint, al cărui tablou „Creștinism” se află pe coperta cărții. Tabloul va putea fi văzut în şi în original la lansare, iar Richard Balint a pregătit şi o surpriză muzicală.

Accesul la eveniment este gratuit!
De la ora 20.00 şi de la ora 22.00, va avea loc spectacolul Artemotion, Gunoierul. Reprezentaţia de la ora 20.00, este Sold Out.

 

Expoziţia de artă naivă Anotimpuri

Expoziţia de artă naivă „Anotimpuri”, a renumitului pictor Gheorghe Ciobanu, cuprinde 60 de tablouri, şi este găzduită de Sinagoga Sion. Este împărţită pe anotimpuri, dar nu neapărat cele „clasice” (primăvara poate fi albastră sau violet, iar iarna poate fi, foarte bine, verde). Pânzele sunt aşezate în ordinea cronologică a celor patru anotimpuri, şirul firesc al vremii fiind întrerupt, din loc în loc, de pânze mai noi sau mai vechi.

„Eu sunt doar un ţăran prin trăire, educaţie şi manifest artistic. Peisajele mele cu cireşii din fundul grădinii, culegătorii din vii, sărbătorile iernii şi altele mi-au adus împliniri pe care nici nu le visam. Mi-aş dori ca imaginile compoziţiilor mele să fie pentru cei sensibili la natură ca o chemare în spaţiul virgin al Edenului sau în grădina Maicii Domnului, unde nu putem fi altfel decât liberi şi fericiţi”, sunt cuvintele artistului, adresate tuturor iubitorilor de frumos din Oradea..

Expoziţia a fost vernisată joi, 30 iulie, şi este deschisă vizitatorilor până în data de 30 august.

 

Expoziții la Muzeul Țării Crișurilor

În săptămâna 10-16 august  2020 la Muzeul Ţării Crişurilor Oradea - Complex Muzeal se pot vizita, pe lângă Arhimede şi invenţiile sale, următoarele expoziţii:  Expoziția Que Viva Picasso!, organizată de Muzeul Țării Crișurilor și Asociaţia S.C. Merkur Global S.R.L., Expoziţia Artişti plastici orădeni din perioada interbelică; Expoziţia Donaţia Iosif Fekete (colecţia Muzeului Ţării Crişurilor); Vivariul (expoziţie permanentă); Expoziţia Bihorul „... la spargerea lumii” (12 octombrie 1918-20 aprilie 1919),; la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr”; Expoziția Muzeului Memorial Ady Endre, realizată în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Muzeul Literaturii Petőfi din Budapesta și Asociația Caselor Memoriale ale Scriitorilor Maghiari, la Muzeul Memorial Ady Endre.