În urma modificării Regulamentului de organizare și funcționare a Cimitirului Municipal Rulikowski, Administrația Domeniului Public Oradea anunţă că locurile de înmormântare din Cimitirul Municipal Rulikowski nu pot fi vândute.

„Acestea pot fi transmise doar prin moștenire legală sau testament”, menţionează Loredana Buz, purtătorul de cuvânt al ADP Oradea. Prin excepție, locurile de veci pot fi donate rudelor până la gradul II inclusiv, cu acordul Administrației Domeniului Public Oradea, în baza unui act de donație încheiat la un birou notarial.

„Cei care dobândesc un loc de veci prin moștenire legală, testament sau donație sunt obligați ca în termen de 30 de zile calendaristice să depună actul translativ la Administrația Cimitirului”, precizează Liviu Andrica, directorul Administrației Domeniului Public SA Oradea.

De asemenea, succesorii legali sau testamentari, precum și beneficiarii donației au obligația să achite taxele pentru concesionarea locului începând de la data dobândirii acestuia, indiferent de perioada pentru care taxele erau achitate înainte.