Operatorul de salubrizare RER Vest, în conformitate cu contractul semnat cu Primăria Oradea, are obligația de a asigura accesul la sistemul informatic de monitorizare GPS a activității serviciului public de salubrizare.

Aplicația va fi utilizată pe bază de user și parolă de către cinci angajați ai Direcției Tehnice din Primăria Oradea, responsabili de modul de desfășurare a activității de salubrizare.

Până în acest moment, s-a instalat aplicația pe două dintre cele cinci stații de lucru din primărie, urmând ca până săptămâna viitoare să fie instalate și celelalte trei.

În acest fel, angajații Direcției Tehnice vor vedea în timp real modul în care operatorul de salubritate își desfășoară activitățile la care s-a obligat prin contract: măturatul mecanic stradal, deszăpezirea, colectarea și transportul deșeurilor de la populație.

Prin acest sistem informatic de monitorizare GPS a activităţii serviciului public de salubrizare, utilizatorii vor putea urmări respectarea programului de lucru, prezența utilajelor în teren, viteza de deplasare a utilajelor sau itinerariul acestora.

În baza monitorizării efectuate, operatorul de salubritate va genera rapoarte care vor constitui documentele justificative pentru plata contravalorii serviciului prestat.