Al 17-lea din cele 20 de tramvaie Imperio contractate de municipalitate a ajuns vineri, 2 iulie, la Oradea. OTL a anunțat că după ce va fi supus unor probe de anduranță pe traseu, va deservi călătorii alături de celelalte garnituri.

Tramvaiul face parte din cel de-al doilea lot de 10 tramvaie Imperio cumpărat de municipalitate. Primăria Oradea a semnat contractul de furnizare a celor 20 de tramvaie în data de 19 octombrie 2018 cu Societatea Astra Vagoane Călători S.A, valoarea contractului fiind de 148.800.000 lei fără TVA (7.400.000 lei fără TVA/tramvai). Primul lot de zece tramvaie a fost livrat anul trecut. Până în luna septembrie 2021 vor sosi şi celelalte 3 tramvaie achiziționate prin acest contract.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, fondurile nerambursabile fiind de 98%, iar contribuţia proprie din bugetul local al Municipiului Oradea este de 2%.

Tramvaiele Imperio au 210 locuri, din care 45 pe scaune. Ele sunt dotate cu aer condiționat, instalaţie de încălzire şi ventilaţie/climatizare, rampă și un spațiu destinat persoanelor cu dizabilități. Tramvaiele sunt prevăzute cu podea coborâtă 100% şi cu instalaţii de validare/taxare compatibile cu sistemul de e-ticketing. Tramvaiele sunt eficiente din punct de vedere energetic și recuperează energia datorită sistemului de frânare cu recuperare de energie.