CSM CSU Oradea a câştigat ambele jocuri din turneul de pe teren propriu de la sfârşitul săptămânii trecute şi mai are nevoie de un succes pentru a încheia pe locul 2 sezonul regulat al Ligii Naţionale de baschet masculin. Echipa orădeană joacă astăzi, de la ora 15.00, la Sibiu meciul restant cu CSM Galați.

Meciul cu Galaţi, cu miză mare

Gruparea orădeană are un bilanț general de 20 victorii și 5 înfrângeri, fiind la egalitate cu BC CSU Sibiu pe locurile 2-3 în clasamentul la zi. În schimb, CSM Galați are 11-14, ocupând locul 8. Ambele protagoniste au nevoie de victorie. Oradea pentru a se clasa pe locul al 2-lea la încheierea sezonului regulat, iar Galați pentru a avea şanse de calificare în play-off.

CSM-ul are o serie activă de zece victorii în campionat, ultimele fiind obţinute înfauna liderului U BT Cluj (83-77) şi a Stelei (81-76). În schimb, formația din Galați, antrenată de Florin Nini, a câștigat patru din ultimele cinci partide disputate.

În ultimul joc din sezonul regulat, staff-ul tehnic nu se va putea baza pe Nikola Markovic, în recuperare după accidentarea suferită în finala mică a FIBA Europe Cup. "Baschetbalistul originar din Serbia urmează un tratament și este de așteptat ca la începutul săptămânii următoare să înceapă antrenamentele în regim individual", menţionează siteul oficial al clubului orădean.

În cazul unei victorii în ultima partidă, CSM Oradea va juca cu SCM Timișoara în prima rundă a play-off-ului. O nedorită  înfrângere, coroborată  cu o victorie a Sibiului în meciul cu Dinamo, ar plasa formaţia orădeană pe locul 3 și ar scoate în calea pe  BCM U FC Argeș Pitești în prima rundă din faza a doua a campionatului.

“Consider că orice echipă își dorește să câștige ultimul meci din sezonul regulat indiferent de consecințe sau implicații. Un rezultat pozitiv ne-ar continua seria de victorii activă și cu siguranță ar reprezenta o infuzie de încredere echipei. Este limpedă că încrederea și spiritul de echipă devin elemente foarte importante în acest punct al sezonului. Sigur, locul în clasament este important, dar cel mai important până la urmă este să câștigi, indiferent de situația din clasament", consideră Aaron Broussard, cel mai eficient jucător al CSM U Oradea în meciul cu Steaua.

Clasament

1. U BT Cluj-Napoca - 49 (26 jocuri)

2. CSM CSU Oradea - 45 (25 jocuri)          

3.BC CSU Sibiu - 45 (25 jocuri)    

4. CSO Voluntari  - 45    

5. SCM "U" Craiova - 44 

6. BCM U FC Argeș Pitești - 42 (25 jocuri)

7. SCM Timișoara - 40    

8.CSM Galaţi - 36 (jocuri)

-----------------------------------------------------       

9. CS Dinamo Bucureşti - 35 (24 jocuri)  

10. CSA Steaua București - 35

11. CSM Focșani - 32      

12. CSM Târgu Jiu - 32    

13. CSM VSKC Miercurea Ciuc - 29

14. ABC Athletic Constanța - 28.