Șase tenismene din România își vor disputa la Cluj în perioada 2-5 iulie un premiu de 10.000 de dolari, dar și șansa de a juca alături de Simona Halep, Horia Tecău și Marius Copil într-un meci demonstrativ. Printre participantele la turneul „Winners Open” se numără și bihoreanca Irina Bara (25 ani, locul 159 WTA).

La concursul amical programat în aer liber, pe zgură, la baza sportivă Winners Sports Club vor mai participa Gabriela Ruse (22 de ani – locul 77 WTA), Irina Begu (29 de ani – 81 WTA), Jaqueline Cristian (22 de ani – 162 WTA), Georgia Crăciun (20 de ani – 354 WTA) și Miriam Bulgaru (21 de ani – 381 WTA). Din luna martie, de când competițiile oficiale au fost sistate din cauza pandemiei de coronavirus, Irina s-a pregătit acasă la Ștei, cu tatăl său, Călin Bara, precum și la Centrul Național de Tenis de la București.

Participantele vor fi repartizate în două grupe, iar ocupantele primelor două locuri se vor califica în semifinale. Componența grupelor va fi decisă mâine, prin tragere la sorți. „În faza grupelor, se va juca în sistem cel mai bun din 3 seturi, cu super-tiebreak până la 10 în setul decisiv. În semifinale și finală, se va juca în sistem cel mai bun din 3 seturi, cu set decisiv și tie-break la 6-6”, informează organizatorii. Turneul începe mâine, la ora 11.00 și va continua vineri, de la ora 14.00. Semifinalele vor avea loc sâmbătă, de la orele 14.00 și 15.30, iar finala, duminică, de la ora 14.00, urmată de jocul demonstrativ de dublu mixt.

Organizatorii turneului de la Cluj-Napoca asigură premii totale de 30.000 de dolari, câștigătoarea turneului urmând să încaseze 10.000 de dolari. Laureata va avea ocazia de a evolua duminică, de la ora 16.30, într-o partidă de dublu mixt  cu Simona Halep, Horia Tecău și Marius Copil.

Turneul se va disputa cu porțile închise, astfel că meciurile vor putea fi urmărite în direct pe Digi Sport și pe pagina de facebook Sports Festival.

Dincolo de posibilitatea unui câștig financiar, turneul constituie și un bun prilej de pregătire pentru competițiile oficiale. Sezonul WTA este preconizat să se reia în 3 august, cu competiția de la Palermo.