Vicecampioana României la polo dispută astăzi, de la ora 22.00, prima manşă din dubla cu echipa germană Waspo Hannover, contând pentru playoff-ul Ligii Campionilor.

 

După ce în pauza din această vară, echipa pregătită de Kadar Kalman a suferit modificări importante de lot, CSM Digi se află în faţa unei duble deosebit de importante. CSM Digi urmează să se dueleze cu vicecampioana Germnaiei (Spandau Berlin este campioana) pentru un loc în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi. Ca să ajungă la acest moment, echipa din oraşul de pe Crişul Repede a trecut de două tururi preliminare. Dacă în primul tur, disputat la Oradea, CSM Digi a trecut clar de UZSC Utrecht cu 11-5, de Galatasaray Istanbul cu 14-7 şi, mai ales de redutabila Mornar Split cu 10-6, turul al doilea a fost prilejul perfect de a demonstra dacă transferurile făcute în pauza competiţionjală se ridică la nivelul aşteptărilor. Elevii lui Kadar Kalman au început mai greu turneul desfăşurat la Rijeka, pierzând (7-9) primul joc cu Primorje din localitate. Au urmat două victorii, prima clară, 10-6, cu CN Sabadell, din Spania, şi a doua, în care a fost un duel al orgoliilor, 12-10, cu Steaua Bucureşti, campioana României. După aceste două turnee de calificare în grupele Ligii Campionilor au urmat primele jocuri în Superliga Naţională, unde elevii lui Kadar Kalman s-au impus fără emoţii (10-7 şi 15-7) în faţa lui Dinamo Bucureşti. Aşadar, formă excelentă arătată de bihoreni în acest debut competiţional care le dă tot dreptul să spere la calificarea în grupele celei mai importante competiţii europene intercluburi în condiţiile în care Waspo Hannover este cel mai accesibil adversar care le putea ieşi în cale. AN Brescia sau SM Verona, celelalte două formaţii cu care orădenii s-ar fi putut duela, sunt de un nivel superior. Cu toate acestea, faptul că echipa din Hanovra a câştigat Grupa G din turul al doilea preliminar, grupă în care s-a mai aflat puernica Jadran Herceg Novi (Muntenegru) spune multe despre potenţialul formaţiei gremane. Aşadar, se anunţă o dispută interesantă în care orădenii trebuie să profite de tragerea la sorţi favorabilă şi să îşi facă returul de la Oradea din 9 noiembrie unul cât mai uşor. Învinsa acestei duble va juca în sferturile de finală ale LEN Euro Cup.

 

Celelalte meciuri din playoff-ul Ligii Campionilor sunt: OSC Budapesta - SM Verona (ora 20.30), Primorje Rijeka - Eger (ora 20.30) şi AN Brescia - Jadran Herceg Novi (ora 21.00).