Fostul căpitan al FC Bihor, Vladimir Tămaş, a împlinit recent 58 de ani, iar foşti colegi, prieteni sau ziarişti l-au sărbătorit pe gazon cu prilejul unui meci demonstrativ disputat pe terenul sintetic de la Baza Tineretului.

Sărbătoritul Vova Tămaş a şi dat lovitura de începere în jocul dintre Old Boys Oradea şi selecţionata „Prietenii lui Vova”. Mai omogeni, cei de la Old-Boys s-au impus cu 5-1 într-o partidă cu multe faze de gol la ambele porţi, cu parade spectaculoase ale portarilor şi cu acţiuni cursive ale învingătorilor.

Concluziile acestei întâlniri s-au tras la restaurantul-pizzerie Ciao, prilej pentru istorisiri din vremurile bune ale fotbalului bihorean, dar şi pentru o festivitate de premiere.  S-au depănat amintiri şi a avut loc şi o mică festivitate.

AJF Bihor, reprezentată de preşedintele Radu Bitea şi secretarul Petru Boroş, i-a acordat lui Vladimir Tămaş  o diplomă de onoare, iar  Old-Boys Oradea i-a oferit mai multe fotografii înrămate cu momente importante din cariera fotbalistului.

„Ați fost un jucător emblematic, dar și căpitanul celei mai îndrăgite grupări fotbalistice din județ, FC Bihor Oradea. Ați fost un lider pe dreptunghiul verde și un idol pentru tinerele generații care deseori au umplut până la refuz tribunele Stadionului Municipal. Familia fotbalului bihorean are privilegiul să fie contemporană cu dumneavoastră. Gânduri bune, sănătate și putere de muncă, bucurii și succes în universul fotbalistic care v-a călăuzit o viață întreagă!”, a fost mesajul AJF Bihor.

Mult mai emoţionat decât pe gazon, fostul căpitan al FC Bihor a mulţumit pentru atenţiile primite. „Mă bucur foarte mult să vă am alături de mine, prietenii mei. M-aţi emoţionat cu aceste daruri frumoase. M-am simţit ca la 25 de ani, având alături atâţia prieteni. Îmi pare rău că anii au trecut prea repede”, a spus Tămaş, care a bifat 216 meciuri în Divizia A în care a înscris16 goluri. În cariera sa fotbalistică, Tămaş a activat 10 ani la FC Bihor şi 5 ani la Înfrăţirea Oradea.

Old-Boys Oradea: Florin Marian – Marius Popa, Marcel Abrudan, Dumitru Burescu, Sebastian Platon, Dan Chiş, Walter Schoger, Dumitru Măniguţiu, Bogdan Negrea, Levente Jambor, Lucian Alb, Gelu Şiman, Florin Negrea, Sorin Simuţ. Preşedinte de onoare: Ioan Zare. Antrenori: Sorin Simuţ, Florin Negrea.

„Prietenii lui Vova”: Francisc Biri – Călin Bălaj,Sorin Ilisie, Horia Buz, Vladimir Tămaş, Teodor Biriş, Liviu Ianţa, Viorel Vancea, Ioan Kalman, Ionel Goina, Victor Mihalcea, Zoltan Nagy, Ionel Popa, Alexandru Guiaş, Cornel Sime, Florinel Uşvat, Mihai Alungi, Filimon Felix, Ioan Kleszken.

Arbitru: Cosmin Cormoş.