Cele mai bune patru echipe din Divizia A2 de volei feminin se vor înfrunta în acest sfârșit de săptămână, la Medgidia, pentru promovarea în prima divizie.

După un parcurs perfect în campionat și turnee semifinale, CSM Hygienum Galați și CS Medgidia, din seria de est, respectiv U Cluj-Napoca și CSU Oradea, din seria de vest, sunt meritoasele echipe care au ca țintă primele două poziții ale miniturneului, ce vor duce în final în Divizia A1. Favoritele turneului par sa fie cele două reprezentante ale seriei de est, însă atât Clujul cât și Oradea sunt pregătite să furnizeze surpriza. Cu o prezență constantă la turneele finale, CSU Oradea a reușit să răstoarne calculele hârtiei în 2018, când a pornit cu șansa a doua, dar pe teren s-a dovedit a fi greu de răpus în turneul de promovare, ceea ce i-a adus în final accederea în primul eșalon. Sportivele antrenate de Szabo-Alexi Mariana sunt pregătite și în acest an să surprindă plăcut. „Mergem să ne jucăm șansa, să ne bucurăm de volei și să lăsăm o impresie cât frumoasă. Nimic nu este imposibil, însă trebuie să ținem cont de faptul că este un turneu extrem de puternic, cu echipe foarte bune, dornice să-și arate valoarea pe prima scenă a voleiului românesc”, a declarat antrenoarea formației orădene.

CSU Oradea: Alexandra Breban, Emese Gagyi, Rossana Nistor-Popovici, Roxana Haidu, Anca Pașca, Nora Nagy, Giulia Blaj, Nicola Lăscuț, Iuliana Fîcă - cpt, Mădălina Pura, Alexandra Keresztesi și Daria Szabo-Alexi.