Viitorul Borș a debutat în această ediție de campionat abia în etapa a 2-a după ce partida din prima etapă, cea de la Slovan Valea Cerului, a fost reprogramată pentru 29 septembrie. A fost un debut de bun augur fiindcă au câștigat cu scorul de 2-1 (1-0) în fața unei echipe cu potențial pentru acest nivel.

 

Gazdele, cu multe absențe

Nici măcar nu apucase Viitorul să debuteze în primul meci de campionat după o perioadă extrem de lungă de pauză și s-a și confruntat cu câteva absențe din cauza unor accidentări. Poate cea mai importantă a fost cea a lui Imi Zadori. Pe banca tehnică a gazdelor, în postura de rezerve, s-au așezat doar doi jucători. În general, ambele echipe și-au păstrat nucleul de bază, cu jucători rutinați, din perioada dinaintea pandemiei. Prima parte a jocului a fost dominată ușor de „leii albi” atunci când au și reușit să marcheze. În minutul 13, veșnic „tânărul” Cr. Tătar a reușit o centrare de manual din partea stângă, aproape de linia de tușă, de la circa 30 metri, în careul oaspeților unde l-a găsit bine poziționat pe Waritz Ákos care a prelungit balonul destul de moale cu capul în plasă pe lângă rădăcina barei din dreapta. În rest, cam toată prima parte a jocului a fost mai degrabă o luptă surdă la mijlocul terenului fără faze clare de poartă.

 

„Leii albi”, mai norocoși

Nici în partea a doua a jocului nu am fost răsfățați cu ocazii clare la cele două porți. Oaspeții au insistat mai mult pe faza de atac în dorința de a restabili egalitatea, lucru pe care, de altfel, l-au și reușit în minutul 71 atunci când, după o combinație colectivă, János Lakatos a reușit să găsească drumul spre plasa porții celor din Borș, scorul devenind 1-1. Preț de câteva minute s-a jucat pe contre și astfel, cei mai norocoși, „leii Borșului”, au înscris golul victoriei șase minute mai târziu când după o centrare de pe dreapta Criste a reluat spre poartă, goalkeeperul celor de la Valea, Perényi, respingând în față, iar R. Giura a marcat decisiv stabilind scorul final la 2-1. Forțati să alerge după egalare, oaspeții au dominat finalul întâlnirii însă mingile trimise în general pe sus au fost rezolvate cu destulă ușurință de apărarea gazdelor, scorul rămânând neschimbat.

Cu primele trei puncte adunate în desagă, „leii albi” se vor deplasa la Săcueni, unde vor întâlni echipa „vulturilor” locali, apoi va urma restanța. Însă pe Unirea o așteaptă o nouă deplasare tocmai la Foresta Tileagd, o echipă care a început promițător această ediție de campionat.

Viitorul Borș: D. Săvescu - G. Onaca, M. Mărunțelu, Ov. Ienciu, Cr. Tătar, Cr. Jurcuț, Ák. Waritz, C. Criste (85 C. Agrina), A. Haș (72 M. Kiss), R. Giura, S. Zadori.

Antrenor: Lucian Stance

Unirea Valea lui Mihai: Sz. Perényi - R. Crișan, R. Mureșan (85 P. Sabău), D. Jude, Vl. Pop, D-tru Sabău, J. Lakatos, B. Boka, F. Solymosan, A. Mureșan (46 G. Lazea), Al. Gego.

Antrenor: Sándor Fele

Arbitri: Pal Adrian - Marchica Francesco-Giuliano, Andor Marius.

Observator AJF Bihor: Gallovits Ștefan.