Pe un vânt tăios, timp rece, pe terenul comunal din Borș, s-au confruntat Viitorul și CSC Sânmartin într-un joc interesant al etapei a 17-a din Liga a IV-a. Dacă prima repriză nu a avut darul să dezmorțească spectatorii aflați în cocheta tribună din Borș, repriza secundă a fost mai plăcută jucându-se mai mult fotbal. Tot în acest interval de timp s-au înscris și golurile pentru un 3-1 în favoarea echipei oaspete.

Prima repriză s-a desfășurat într-o notă de echilibru, cu un fotbal steril, fără faze de poartă. Echipa din Borș era în primul rând preocupată să nu încaseze gol și conform stilului lor, când au posibilitatea, să surprindă pe contraatac. Principalele „guri de foc'' ale echipei din Borș, Cristian Tătar și frații Zadori, au prins o zi slabă în care nu prea le-a ieșit nimic. Sânmartinul, în prima repriză, a arătat ca o echipă oarecare, în nici un caz, nu ca o lideră a clasamentului care-și dorește să promoveze în această vară.

Fotbalul și golurile au venit după pauză

După pauză altfel au stat lucrurile. Sânmartinul s-a instalat, încă din primele minute, cu aproape tot efectivul în jumătatea adversă de teren. Jucătorii acestei echipe, majoritatea cu evoluții în diviziile superioare, unii chiar în Liga I, au arătat că nu au uitat fotbalul, chiar dacă jocul lor împreună se pare că nu se leagă încă. Dar, pentru deschiderea scorului, a fost nevoie și de mărinimia arbitrului central, Daniel Dumuța, care a acordat cu multă ușurință o lovitură de pedeapsă la o intervenție asupra lui Sergiu Pop, în interiorul suprafeței careului, în minutul 55. Penalty-ul a fost transformat cu precizie de același Sergiu Pop care a trimis fără probleme în plasa laterală a porții apărate de Cosmin Verdeș, până atunci imbatabil. „Leii albi'' ai Borșului au acuzat șocul, simțindu-se nedreptățiți, și au încasat și al doilea gol după o crasă lipsă de concentrare a liniei de fund, în minutul 71. Sergiu Pop a primit o minge la limita careului de 16 metri, a pătruns și a trimis lejer, cu exteriorul, pe lângă Verdeș ieșit în întâmpinare.

„Leii” din Borș și-au arătat colții

Viitorul Borș a ieșit mai curajos la atac și, în minutul 81,S. Zadori a executat foarte bine o lovitură liberă din lateral dreapta, de la circa 22-23 de metri, însă a fost nevoie și de intervenția nereușită a portarului Brata care a bâlbâit mingea scăpând-o în plasă. Au urmat câteva minute în care se părea că Borșul chiar ar putea să egaleze. Posibil ca soarta meciului să fi fost tranșată în minutul 85. Atunci Giura a executat magistral o lovitură liberă de la aproximativ 25 metri lateral stânga, dar mingea a lovit bara transversală pe colțul lung. Faza s-a terminat cu un corner bătut slab de jucătorii Viitorului, iar imediat pe contraatac, după o pasă primită din stânga, aflat liber la marginea careului advers, Szabadoș l-a executat pe Verdeș trimițînd în bara interioară dreapta de unde a ricoșat în plasă. În loc de 2-2 scorul a devenit 1-3.

În ciuda golurilor primite, Cosmin Verdeș a fost cel mai bun jucător al Borșului. Jucătorul meciului ar fi trebuit să fie Sergiu Pop, dar acesta a avut o ieșire total nesportivă față de antrenorul Lucian Stance și consider că nu merită această distincție.

Viitorul Borș: Verdeș - Badea, Ienciu, Foia, T. Popa, Waritz (60 D.Raț), S. Zadori, Ahmed, R. Giura, E. Zadori, Tătar. Antrenori: Lucian Stance, Zsolt Marton

CSC Sânmartin: Brata - F. Pop, Nogo, Lupșe, Arsene, Sorian, Habakuk, I. Ban (68 Ov. Pop), Cuc, Szabadoș, S. Pop (79 Trip). Antrenor: Călin Cheregi

Arbitri: Daniel Dumuța - la centru; Ludovic Zifceac, Ciprian Fechete - asistenţi.

Observator AJF Bihor: Dem Stelian Ghiță