Teren: Vida Pomezeu/Coșdeni

Spectatori: 37

Marcatori: Rada 60 / D. Briciu 63 (11m)

Cartonașe galbene: Gal (2)Zoț, / Hulbert

Ccartonașe roșii: Gal 52, pentru cumul de galbene, Marinescu 53, din postură de jucător de rezervă, pentru injurii și amenințări la adresa observatorului de joc

Vida: FL. Cuciula - Zoț, Goina, Burda (90+2 Avram), Pantiș, Orosz, Cuzepam, Rada, Gal, Petruș, A. Cuciula.

Antrenor: Ionuț Goina.

Biharea: Terme - P. Rădac, Hulbert (90+1 Bilan), Sime, Lazea, Filip, A. Sabău, Belea (68 Blaga), D. Briciu, Goț, Lazăr.

Antrenor: Dorin Boca.

Arbitri: Daniel Dumuța - la centru, Daniel Leuca și Raul Balaiban, asistenți.

Observator AJF: Alexandru Herman.

Ultima etapă a turului din Liga a V-a, Seria a II-a, a programat, pe terenul din Coșdeni, un meci cu implicații la vârful clasamentului pentru oaspeții vășcăuani care vizau cele trei puncte în tentativa de a ține ritmul primelor locuri.

Final de tur pe locul doi a echipei de lângă „Apa Boiului” în urma unor evoluții care s-au ridicat la pretențiile vulcanicilor suporteri, dar și a celor care îi susțin, în care implicarea primarului orașului Vașcău, Florin Porge, este una deosebit de consistentă. Sigur, vășcăuanii puteau, chiar în ultima etapă, să „hiberneze” în fotoliul de lider, ținând cont de rezultatele acesteia, dar partenerul de întrecere de la Coșdeni, Vida Pomezeu, a prins o zi formidabilă, când, practic, s-a autodepășit printr-o evoluție mult peste locul ocupat în clasament. Situații de gol au fost suficiente pentru oaspeți, dar nesiguranța la finalizare a făcut ca dominarea teritorială să nu conteze la finalul unei partide deosebit de disputată. Hulbert (3), Lazea (5), Filip (6,7) au fost beneficiarii primelor ocazii, în timp ce oaspeții au răspuns prin șuturile lui Rada (10) și Zoț (11). Goț (13,25) a fost aproape de finalizare, pentru ca Gal (26), pe contraatac, să-l „întindă” pe Terme care a avut un reflex salvator. Pe final de repriză Goț (36) și Filip (40) au șutat puțin alături, în timp ce gazdele au fost fără replică. Fl. Cuciula, portarul gazdelor, a făcut adevărate minuni în poartă, respingând miraculos câteva mingi deosebit de periculoase la șutrile lui Briciu (47,49), dar mai ales la devierea coechipierului său, Goina (51), când a respins de la vinclu. Rămași cu un om mai puțin pe teren, gazdele au reușit deschiderea scorului prin „torpila” formidabilă a lui Rada (60) de la aproximativ 25 de metri, însă nu s-au bucurat prea mult, deoarece D. Briciu (63) a restabilit egalitatea (1-1) din lovitură de pedeapsă. Un nou fault în careu a fost penalizat de centralul partidei, Daniel Dumuța, tot timpul pe fază, însă proaspătul intrat în joc A. Blaga (70) a fost blocat de același inspirat portar, irosind șansa desprinderii. Oaspeții nu s-au împăcat cu remiza, însă Blaga (78, 81), Filip (85), Sabău (88) nu au profitat de ocaziile avute, în timp ce dublul reflex a lui Terme a făcut scorul să rămână egal la ocaziile lui Rada și Petruș (90), în aceeași fază. O pasă, cu pieptul, a lui Blaga nu a fost materializată de A. Sabău (90+2), care a irosit ultima ocazie a meciului, spre disperarea președintelui vășcăuan Ioan „Ness” Porge care a fost un „pachet” de nervi, pe bună dreptate, acuzând lipsa de concentrare a jucătorilor, dar invocând și alte motive, într-o partidă încheiată la egalitate, una meritată pentru gazde care și-au depășit cu mult condiția, fiind aproape de o surpriză și mai consistentă. Tehnicianul vășcăuanilor, Dorin Boca, și-a felicitat, după meci, jucătorii, fiind convins că scopul propus, promovarea, va fi realizat, tocmai de aceea, pe lângă convocarea acestora în vacanța de iarnă, va căuta resurse pentru efectuarea unui cantonament înaintea returului, unul care va „cântări” mult în exprimarea echipei sale în „bătăliile” care, cu siguranță, vor urma.