CSU Oradea a terminat campionatul Seriei B din Divizia A la handbal feminin pe locul al 4-lea după ce s-au impus 36-27 (17-11) în fața echipei CSU Reșița, într-o partidă contând pentru etapa a 25-a. Indiferent de rezultatele ultimei runde, atunci când bihorencele vor avea etapă liberă, formația pregătită de către Sebastian Tudor are asigurat locul al 4-lea.

Orădencele au început în forță jocul disputat în sala de sport a Universității din Oradea, tabela de marcaj indicând 6-1 în favoarea gazdelor după primele 5 minute ale partidei. De menționat că primele 5 goluri ale CSU Oradea au fost marcate de 5 jucătoare diferite. Au urmat cinci minute în care Oradea nu a mai reușit să marcheze nici măcar o dată, astfel că oaspetele au redus din diferență, scor 6-3. La jumătatea primei reprize, studentele din orașul de pe Criș aveau un avantaj de 5 goluri (10-5) care s-a menținut constant până spre finalul celor 30 de minute ale primei părți (13-8 în minutul 19, 15-10 în minutul 24 și 16-11 în minutul 28). Până la pauză, gazdele au mai înscris o dată prin Denisa Tudose, astfel că rezultatul derby-ului studențesc la jumătatea lui era 17-11 în favoarea CSU Oradea.

Parcurs de metronom și în repriza secundă

În partea secundă, cum era și de așteptat, echipa mai bună a fost tot formația gazdă. Fetele pregătite de către Sebastian Tudor s-au distanțat la 10 goluri diferență (29-19) în minutul 50, astfel că nimic nu putea schimba soarta acestei partide. În următoarele 6 minute ecartul a crescut la 12 goluri (35-23), dar finalul de meci a aparținut oaspetelor care au mai înscris de 4 ori, în timp ce amfitrioanele au mai punctat o singură dată. Așa s-a scris istoria ultimei partide oficiale susținute de handbalistele de la CSU Oradea în sezonul competițional 2021-2022. Bihorencele au terminat campionatul pe locul al 4-lea, CNE Râmnicu Vâlcea, a 5-a clasată, neputând să îi ia locul, chiar dacă mai are două partide de disputat până la finalul competiției. CSM Târgu Jiu a promovat în Liga Națională având victorii pe linie, iar „U” Cluj-Napoca va merge la barajul de menținere/promovare în aceeași divizie.

CSU Oradea: Fulgescu - Duțu 7 goluri, Tudose 6, Bîscă 5, Zegrean 4, Deaconu 4, Preduca 3, Vrabie 2, Bochiș 2, Mastan 1, Corondan 1, Hercuț 1, Argyelan. Antrenor: Sebastian Tudor.

CSU Reșița: Ioța, Dumitrache - Vlădășel 7, Bledea 7, Andrei 4, Ciobanu 3, Giuca 2, Diaconescu 2, Buzzi 1, Pricop 1. Antrenor: Cristian Busuioc.