Teren: Victoria/Tulca

Spectatori: 67

Marcatori: Leuce 59 / Căvășdan 23, A. Micula 31,80 (11m) Briciu 37, 88 Goț 49

Cartonașe galbene: Fekete, Druțău / A. Micula

Victoria: Molnar (46 Herpuț) - David Demian, Contani, Konevalic, Milian, Ciula, Leuce, Chiorean (35 Ardelean), Fekete, Petran, Daniel Damian (67 Druțău). Delegat: Flaviu Dobra.

Biharea: Bărăian - Lazăr (46 Berce), Hulbert, Lazea, Bulcău, A. Micula, Boc (77 Tulvan), Briciu, Lupașcu (81 Teglaș), Căvășdan (46 A. Sabău), Goț (84 Copil). Antrenor: Dorin Boca

Arbitri: Ionuț Cheregi - la centru; Bogdan Gireadă și Jeanina Păduraru, asistenți. Observator AJF: Ioan Pirtea.

Prima etapă a returului a adus pentru echipa antrenată de Dorin Boca, Biharea Vașcău, primele satisfacții, deoarece pe lângă victoria zdrobitoare obținută la Tulca, vășcăuanii au preluat și fotoliul de lider, profitând de semieșecul beiușenilor, care, de fapt, compun lotul echipei Unirea Oșorhei.

 

Evoluția entuziasmantă a vășcăuanilor în deplasarea de la Tulca, unde practic au „predat” o lecție de fotbal, a făcut posibil ca, după chiar prima etapă a returului, vășcăuanii să preia locul unu din clasament, unul pe care doresc să fie prezenți și la finalul acestui campionat, pentru a realiza obiectivul propus, promovarea. La cum a gândit, dar mai ales reușit, vulcanicul tehnician vășcăuan, Dorin Boca, să-și facă campania de achiziții, acest deziderat poate fi împlinit dacă toți cei care s-au „înhămat” la acest obiectiv își vor duce la bun sfârșit, fără rabat de la efort, sarcinile individuale. Cu motoarele la turație maximă au porint vășcăuanii acest meci în care au deschis scorul, (0-1) prin proaspăta achiziție, Covășdan (23), după ce, în startul reprizei, au mai ratat o sumedenie de ocazii prin Căvășdan (4,13), Lazea (8), Lupașcu (15). A. Micula (31) s-a „înșurubat” în careul mare reușind desprinderea, (0-2) cu un șut din întoarcere, pentru ca D. Briciu (37) să mărească diferența, (0-3) cu un șut înșelător de la 25 metri. Goț (39) și Briciu (42) au fost aproape de a înscrie, pentru ca, la cealaltă poartă, Bărăian să respingă mingea de la vinclu în urma unei „torpile” formidabile trimisă de Leuce (44). Repriza a doua a avut același „scenariu”, cu un debut furibund  a oaspeților prin reușita lui Goț (49) bine servit de Lupașcu, care a recuperat o minge după o cursă formidabilă, dovedind mult atașament pentru echipa oaspete la care a debutat în primul meci oficial, fiind un adevărat „dispecer”. Gazdele au reușit golul, de onoare cum se spune în fotbal, prin șutul în diagonală a lui Leuce (59), reducând din diferență, (1-4). Chiar dacă a fost în permanență un pericol pentru adversari, Lupașcu (61, 63) nu a reușit golul mult dorit, deoarece mingea expediată de acesta a fost respinsă de pe linia porții în prima fază, iar Herpuț a intervenit salvator în doi timpi. Tulcanii au forțat în atac, dar Bărăian a fost la post în fața lui Leuce (70) și Mihai Petran (74), prin două reflexe eficiente. A. Micula (80) a transformat sigur lovitura de pedeaspă, just acordată, pentru ca Briciu (88) să închidă tabela, (1-6) cu un gol demn de un generic TV, mingea fiind trimisă, din unghi, cu mult efect în colțul lung. Victorie clară, așadar, a elevilor lui Dorin Boca care așteaptă cu multă încredere întâlnirea din etapa viitoare cu Unirea Oşorhei, duminică, 17 martie, pe teren propriu, într-un meci ce poate fi catalogat drept derby-ul campionatului.