Într-un nou joc de verificare, formația bihoreană pregătită de Cristian Lupuț a remizat 1-1 (0-0), în deplasare, cu UTA, echipă care are cu totul alte obiective în actualul sezon. Partida a fost echilibrată, golurile fiind marcate pe final la capătul unor cornere.

Întărită cu jucători din prima ligă, UTA lui Ionuț Popa nu a fost superioară formației bihorene. Desfășurată pe un teren sintetic, partida a condus la câteva accidentări ale jucătorilor formației arădene, fapt care l-a determinat din nou pe tehnicianul gazdelor să tragă un semnal de alarmă. Prima șansă de a marca a aparținut formației bihorene, în minutul 12. Vasile Pop a centrat de pe dreapta iar Alex Dulca a reluat din 6 metri, dar portarul Orlic a reușit să pareze cu prețul unei accidentări la piept. Antrenorul gazdelor a mai fost obligat să facă alte două modificări, în minutul 23, Kanda și Matei acuzând probleme din cauza terenului sintetic. Până la finalul primului mitan s-a jucat pe contre. În minutul 24 Vasile Pop a executat bine o lovitură liberă de la 28 de metri, dar balonul a trecut puțin peste vinclu. Un minut mai târziu, Moga a respins șutul cu piciorul trimis de Popa. În minutul 35 Calugher a șutat cu exteriorul, de la 18 metri, dar balonul a trecut puțin peste poartă la fel cum s-a întâmplat și cu șutul trimis de Cristi Oros din lovitură liberă, din fața careului, în minutul 44.

„Avem probleme la fazele fixe”

În repriza secundă, prima oportunitate a aparținut gazdelor. În minutul 48, Melinte a reluat cu capul puțin pe lângă o centrare trimisă dintr-o lovitură liberă bătută de Calugher. Replica Luceafărului a venit prin acelaşi Vasile Pop (55) care a trimis însă direct în braţele lui Bodea o mingea centrată de pe dreapta de Wanya. După mai multe modificări efectuate de către cei doi antrenori după o oră de joc a apărut și prima mare ocazie, în minutul 69. Șansa a aparținut bihorenilor care prin Preoteasa au fost aproape de deschiderea scorului. Mijlocașul a executat excelent o lovitură liberă din marginea careului dar Bodea a reușit să respingă de lângă bara din stânga. Cea mai încinsă perioadă a meciului s-a consemnat în ultimele 10 minute. Rus a trecut pe lângă 1-0 în minutul 85 atunci când a reluat din 7 metri lateral-dreapta dar Moroz a reușit să respingă cu un reflex salvator. Gazdele aveau să deschidă scorul la faza următoare. Copaci a executat cornerul, iar David Popa a înscris cu capul din 6 metri. Egalarea avea să vină cu un minut înaintea terminării timpului regulamentar. Preoteasa a executat o lovitură de colț, iar Falvius Drăgan a împins balonul în plasă din 5 metri după ce acesta a ajuns cu șansă la el, la colțul lung. „A fost un joc foarte bun, dar nu se compară cu cel oficial. Pe 16 martie va fi cu totul altceva pe <<Motorul>>. Mi-am văzut şi eu la lucru jucătorii noi contra unei echipe bune şi sper să ne îndeplinim obiectivul acestui retur, salvarea de la retrogradare. Nu ne-a interesat rezultatul, acest 1-1 e bun doar pentru moralul echipei. Una peste alta, am văzut lucruri pozitive, dar şi destule negative, cum ar fi problemele pe care le avem la fazele fixe. În rest, un antrenor nu este niciodată mulţumit de lotul pe care îl are, mai aşteptăm încă trei jucători şi cu ei cred că vom închide lista. Dacă obiectivul clubului e salvarea de la retrogradare, al meu personal este o clasare pe pe locurile 1-10”, a declarat Cristian Lupuț, citat de Sport Arad.

Luceafărul Oradea: Moga (Moroz 46') - Wanya (Ciul 60'), Oros, Băican, Moihedja (Core 60') - Mitrică (Fl. Drăgan 60'), Chiorean, Lu Yuefeng (Preoteasa 60'), Al. Dulca (C-tin. Roşu 46') - G. Paraschiv (Lăsconi 60'), Vas. Pop (Luduşan 60'). Antrenor: Cristian Lupuţ

UTA Arad: Orlic (Bodea 13') - Cr. Costin (Merian 67'), R. Iuga, Şeroni (El Hasni 46'), Copaci - Coulibaly, Calugher (Hrezdac 63') - Cip. Rus (Melinte 46'), Cr. Matei (Isac 23', Rz. Ivan 46'), Kanda (Dav. Popa 23') - Lazovic (Cip. Rus 67'). Antrenor: Ionuţ Popa