Pe un timp primăvăratic, în miez de toamnă, terenul de fotbal al Universitații din Oradea a fost gazda întâlnirii de Liga a IV-a, dintre echipele Universitatea și CS Diosig într-un meci contând pentru etapa a 12-a. La finalul unui joc în care din minutul 44 au evoluat în 10 oameni, studenţii au reuşit să se impună la scor de neprezentare, toate cele trei goluri fiind marcate în repriza secundă.

Această partidă, disputată între două echipe bune ale campionatului nostru, a atras destui spectatori dornici să vadă un meci care se anunța a fi echilibrat și frumos, în ton cu vremea de afară. Echipa Universitații, aflată într-o ușoară scădere de turație în ultimele etape, a pornit în trombă acest meci hotărâtă să tranșeze soarta partidei încă din start. Cea mai importantă fază, în această perioadă, a fost o lovitură liberă trimisă de Nicorec în bara transversală ('17).

Apoi treptat meciul a devenit din ce în ce mai echilibrat, echipa din Diosig lăsând de înțeles că nu este dispusă să facă doar figurație în acest meci...

În minutul 44 echilibrul numeric din teren s-a rupt după eliminarea jucătorului orădean Ovidiu Boneta. Acesta a faultat, oprind o fază de contraatac a oaspeților undeva în margine aproape de centrul terenului. A luat cartonaș galben, dar, fiind al doilea, a fost eliminat. La pauză s-a intrat cu scorul de 0-0 și după jocul practicat până atunci cu mari speranțe la un rezultat bun pentru echipierii Diosigului.

Toate golurile, marcate după pauză

În repriza a doua, echipa mai motivată și cu un joc mai consistent a fost Universitatea care, în inferioritate numerică, a pus stăpânire totală pe joc spre uimirea tuturor. Jucătorii Diosigului au căzut fizic, iar prezența lor în careul gazdelor a fost foarte rară. Pe acest fond a venit și deschiderea scorului în minutul 50, când Zeno Bundea l-a găsit în careu cu o pasă bună pe Suwan care a scuturat plasa, trimițând în dreapta lui Ghețe. S-a făcut 2-0 în minutul 61, atunci când, după o serie de driblinguri în care a înșirat mai mulți jucători oaspeți, Nicorec a pătruns în careu și a trimis un lob inteligent peste portarul Ghețe trădat de propriii fundași. În minutul 70, fundașul Gabriel Oltean are o intervenție inutilă prin fault la un adversar undeva la colțul careului mare într-o poziție în care nu se impunea un asemenea gest. Penalty executat cu precizie de Suwan, în dreapta portarului, la semi-înălțime, fără speranțe pentru Vlad Ghețe.

S-a terminat 3-0 un joc din care echipierii Diosigului au avut șansa să obțină mai mult, după eliminarea din minutul 44, dar jocul lor din partea a doua a fost total neconvingător. Mai mult, scorul putea lua proporții însă, în poarta Diosigului a fost talentatul portar Vlad Ghețe, care a apărat tot ce se putea apăra și chiar mai mult decât atât!

Universitatea Oradea: Dragoş Săvescu - Varga Mark, Suwan Iemad (87 Traian Bocioc), Vlad Pop, Nicorec Onişor, Dan Jurcă, Daniel Găvrilaş, Zeno Bundea (72 Mihai Popa), Codruţ Bulz, Ovidiu Boneta, Răzvan Birta (77 Alexandru Ilieş). Antrenor: Codruţ Bulz.

CS Diosig: Vlad Gheţe - Ionuţ Cervinschi (54 Adrian Olariu), Cristian Ţîrlea, Fazekas Attila, Andrei Iacob, Sebastian Ianc, Valentin Mangra (72 Adrian Buştea), Florian Marc, Traian Oltean, Sergiu Popa, Călin Toseschi. Antrenor: Valer Durdeu.

Ioan KLESZKEN