Echipa orădeană de handbal masculin conduce Seria D a Diviziei A, dar, în caz de înfrângere în Oltenia, ar putea fi egalată la puncte de către Universitatea până la terminarea celui de-al doilea tur. Jocul din Bănie, care se va desfășura duminică, de la ora 12.00, contează pentru etapa a 20-a.

Cu aproape 100 de goluri în plus marcate față de Unirea Sânnicolau Mare, a doua clasată, Oradea pare a fi cea mai bună echipă din serie în ciuda celor două sincope în fața unor adversari care inițial nu erau cotați cu prea mari șanse la victorie. În aceste condiții putem spune că, pe hârtie, CSM-ul este favorit să obțină un rezultat pozitiv la capătul acestei deplasări, dar cum roș-albaștrii au demonstrat că pot fi imprevizibili ne abținem în a face un pronostic ferm. În precedentele două confruntări din acest campionat ardelenii nu au pierdut niciodată. În prima deplasare a băieților pregătiți de George Tăutu, partida s-a terminat la egalitate, 35-35, în timp ce jocul din Arena Antonio Alexe s-a încheiat cu victoria confortabilă a gazdelor, 38-31 (20-14). Așadar, există suficiente premise să fim totuși optimiști, mizând pe orgoliul orădenilor care, în eventualitatea unui succes, și-ar consolida poziția din fruntea ierarhiei.

Victorii concludente în ultimele jocuri

Dacă Oradea este, în acest moment, lider cu 43 de puncte obținute din 17 meciuri (14 victorii, o remiză și 2 înfrângeri), craiovenii ocupă locul al treilea cu 37 de puncte adunate din 16 partide (12 succese, o remiză și 3 eșecuri). În ultima partidă din campionat, CSM-ul a „zdrobit” 49-29 (23-12) pe Beldiman Arad, ultima clasată, în timp ce Universitatea a câștigat, în deplasare, 38-26 (21-10), cu o etapă mai devreme, în fața aceluiași adversar. Deși nu foarte elocventă, comparația acestor două rezultate vorbește despre avantajul valoric pe care Oradea, cel mai probabil, îl are în fața adversarei de duminică. Așadar, deși dificil, jocul din Bănie ar trebui să le fie la îndemână orădenilor. Partida, care se va desfășura în Sala „Ion Constantinescu” va fi arbitrată de cuplul M. Drăghici – V. Drăguț, ambii din Vrancea.

Celelalte jocuri ale rundei sunt: Beldiman Arad – CSU Târgu Jiu și CSU Poli Timișoara – CNOPJ Timișoara. Unirea Sânnicolau Mare va sta.