Handbaliștii orădeni și-au confirmat statutul de favoriți în meciul decisiv din deplasare, contând pentru turul întâi al Cupei României, cu Universitatea Craiova, reușind să învingă cu scorul de 36-28 (18-9).

Formația bihoreană pregătită de către Cosmin Liberț și Dan Pițigoi a controlat autoritar un meci cu un adversar pe care îl învinsese în ambele manșe în campionatul Seriei A din Divizia A. La fel ca în cele două confruntări de campionat, orădenii (locul 3 în Seria A) nu au întâmpinat o mare adversitate din parte unui oponent care a încheiat Seria A pe locul al 5-lea. Ardelenii au început jocul în forță astfel că, în minutul 6, tabela de marcaj indica 6-1 în favoarea lor. În minutul 12 diferența a urcat la 6 goluri, scor 8-2, iar cu un minut înaintea pauzei diferența urcase la 10 goluri, scor 17-7. Până la urmă tabela de marcaj a indicat 18-9 la jumătatea partidei. La adăpostul unui asemenea avataj, Oradea s-a limitat la a-și conserva diferența pe parcursul reprizei secunde. În acest context, după 60 de minute de joc, tabela de marcaj a indicat 28-36 în favoarea bihorenilor. Jumătate dintre golurile oaspeților au fost înscrise de către doi jucători. Este vorba despre Szasz Csongor, autorul a 10 goluri, și Ciprian Aungurenci, autorul a 8 goluri.

Urmărul meci al CSM Oradea se va disputa în deplasare, sâmbătă, de la 13.30, în Sala Metrom din Brașov, în compania echipei Teutonii Ghimbav, a 3-a clasată după prima etapă jucată din playoff-ul de promovare în Liga Națională.

CSM Oradea: Turturică, Păcală – Szasz 10, Aungurenci 8, Farcaș 6, Boșca 3, Popa 2, Kirsch 2, Băban 1, Bogdan 1, Turcu 1, Mlinarcsik 1, Breban 1, Milu. Antrenori: Cosmin Liberț și Dan Pițigoi