Fotbaliștii de la FC Bihor au remizat 1-1 (0-0) în deplasare cu Unirea Ungheni în manșa tur a semifinalei din cadrul barajului de promovare în Liga a II-a. În aceste condiții totul se va decide în returul care se va desfășura mâine, de la ora 17.30, pe Stadionul Iuliu Bodola din Oradea.

Calificarea în finala barajului de promovare în Liga a II-a se va decide la Oradea după ce manșa tur, disputată în județul Mureș, s-a terminat nedecis, scor 1-1. Partida de la Ungheni a avut o primă repriză închisă, cu puține ocazii de poartă în care formația gazdă a încercat să își pună la respect oaspeții practicând un joc peste medie ca duritate. Lipsa spațiilor, terenul fiind unul îngust, i-a împiedicat pe bihoreni să își dezvolte jocul în benzi așa cum sunt obișnuiți să o facă.

Momentele cheie, în repriza secundă

Prima repriză a meciului a fost marcată și de miza acestei duble manșe, niciuna dintre echipe nedorind să greșească. Recalibrați la pauză de către antrenorul Florin Farcaș, orădenii au ieșit cu un alt tonus de la cabine astfel că în minutul 48 au irosit o mare ocazie prin același nenispirat, de atâtea ori, Marius Hosu, dar care are o viteză de deplasare cum nu mulți jucători din eșaloanele superioare o au. Totuși, la un minut distanță același Hosu s-a revanșat deschizînd scorul cu o lovitură de cap după o centrare venită de pe dreapta de la Tiberiu Serediuc (0-1). Deschiderea scorului a dus și la deschiderea jocului, mureșenii încercând să egaleze situația pe tabela de marcaj. Totuși, ocaziile mai mari au aparținut tot bihorenilor care au ratat majorarea diferenței în minutul 60, prin Ionuț Ban, și în minutul 67, prin Andrei Gheorghiță. Din păcate însă cele care au marcat au fost gazdele la una dintre puținele oportunități avute. Alexandru Dușmanu a făcut 1-1 în minutul 74 atunci când l-a învins cu un șut de la vreo 15 metri de poartă, la colțul lung, pe portarul Eduard Nergheș. În minutul 75,amfitrionii au rămas în doar 9 jucători de câmp după ce Marian Codrea a primit cartonaș roșu după ce l-a lovit fără minge pe Daniel Stan. Rămași în superioritate numerică pe final de partidă, orădenii și-au creat doar o singură ocazie de a marca, ce-i drept una importantă. În minutul 80, Răzvan Gunie, aflat în poziție centrală, la aproximativ 10 metri de poarta adversă, nu a reușit să încarce cum trebuie șutul astfel că portarul a putut să rețină. Acestea au fost principalele momente ale unei partide în care până la urmă FC Bihor a scos un rezultat bun care îi oferă prima șansă de calificare. De menționat că formația orădeană a fost susținută la meciul de la Ungheni de o galerie formată din 50 de persoane.

Microbiștii, așteptați lângă echipă

Așadar FC Bihor are prima șansă la calificarea în finala barajului dar pentru ca aceasta să fie cât mai importantă, roș-albaștrii au nevoie și de suportul unui public cât mai numeros. Așadar toți iubitorii fotbalului din Oradea, și nu numai, sunt invitați sâmbătă, de la ora 17.30, la Stadionul Iuliu Bodola să susțină tânăra echipă pregătită de către Florin Farcaș în tentativa ei de a obține calificarea. Prețul unui bilet de intrare este de 10 lei, o sumă absolut rezonabilă pentru un meci cu o asemenea miză. Conducerea clubului a decis să pună în vânzare bilete și astăzi, la stadion, în intervalul orar 12:00-17:00, iar mâine, în ziua meciului, de la ora 14:00. Tichetele pot fi achiziționate și online, de pe site-ul www.eventbook.ro.

Corvinul a bătut la Bistrița

În cealaltă semifinală din cadrul barajului de promovare, Corvinul Hunedoara a învins pe Glora Bistrița, în deplasare, cu scorul de 2-1 (2-0), astfel că a luat o importantă opțiune la calificare.

Unirea Ungheni: A. Bucur - Coza, Ndiesse, Vasiu, Suslak - Fl. Istrate (86 T. Vomir), R. Balint (63 M. Codrea), R. Trif (63 A. Vânău), Piper - V. Astafei, Al. Oltean (72 Al. Dușmanu). Antrenor: Flaviu Sabău

FC Bihor: Ed. Nergheș - C. Jurj, D. Stan, R. Farcaș, L. Ioviță - G. Cherman, R. Gunie - T. Serediuc (57 Cl. Petruș), A. Gheorghiță, I. Ban (64 Sg. Jurj) - M. Hosu (85 Ad. Popa). Antrenori: Florin Farcaș, Dorin Mihuț și Vlad Ghețe