CSM CSU Oradea a fost acceptată în FIBA Europe Cup, competiţie în care a evoluat şi sezonul trecut după ce a fost eliminată din turul I preliminar al Ligii Campionilor.

Adversarele, pe 18 august

Tragerea la sorți pentru turul preliminar și grupele primei faze din FIBA Europe Cup se va desfășura pe 18 august. Turul preliminar se va juca în perioada 23-30 septembrie, iar sezonul regulat va demara  pe 14 octombrie. "Similar edițiilor anterioare, pentru a oferi un nivel competițional cât mai ridicat, dar și o participare internațională de durată mai multor echipe, FIBA Europe va permite echipelor eliminate în preliminariile Basketball Champions League să se alăture FIBA Europe Cup, din faza grupelor, dacă echipele respective își doresc acest lucru. FIBA Europe urmează să stabilească și să anunțe structura exactă a competiției, lista completă a participantelor și procedura pentru tragerea la sorți", menţionează siteul oficial al CSM Oradea.

Forul continental urmează să anunțe dacă CSM CSU Oradea va intra în competiție din preliminarii sau o va face din faza grupelor.

A şaptea experienţă europeană

Aceasta va fi cea de-a şaptea participare în cupele europene din istorie pentru gruparea orădeană, care a evoluat în EuroChallenge, Liga Campionilor şi FIBA Europe Cup. CSM U Oradea a jucat 56 de meciuri în Europa, încheiate cu 22 de victorii şi 34 de înfrângeri, cu un procentaj de reuşită de aproape 40%.

În ediţia precedentă, echipa orădeană nu a reuşit să depăşească faza grupelor în FIBA Europe Cup, într-o serie cu CSU Sibiu, Bahcesehir, Fribourg, U BT Cluj, Ironi Ness Ziona.