Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat că 25% dintre echipele participante în actuala ediţie a Ligii a II-a nu au drept de promovare. Mai precis cinci cluburi din cele 20 înscrise în competiţie.

CSA Steaua, CS Comunal Șelimbăr, CSM Slatina, CSC Dumbrăvița și Minaur Baia Mare sunt grupări de drept public, statut care nu le permite să activeze în primul eşalon fotbalistic organizat de Liga Profesionistă de Fotbal (LPF). Sezonul trecut au fost două cluburi fără drept de promovare, CSA Steaua şi CSC Şelimbăr. Echipele în cauză pot participa, însă în play-off, în cazul în care după cele 19 etape se vor clasa pe unul din primele şase locuri! Asta, pentru că în regulament nu există nicio prevedere legală care să interzică unui club finanţat exclusiv din fonduri publice participarea în play-off sau chiar câştigarea competiţiei! Doar o schimbare a Legii Sportului ar putea să le confere cluburilor de drept public şansa de a activa în prima ligă, dar va mai trece multă vreme până se va întâmpla acest lucru…

În actuala ediţiei a ligii secunde, din care s-a consumat o etapă, participă Dinamo București, Steaua București, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia, FK Miercurea Ciuc, Gloria Buzău, Unirea Dej, CS Comunal Șelimbăr, Metaloglobus București, Politehnica Iași, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Ripensia Timișoara, FC Brașov, Politehnica Timișoara, Unirea Constanța, SC Oțelul Galați, Progresul Spartac, CSM Slatina, CSC Dumbrăvița, Minaur Baia Mare.

Primele două clasate din play-off vor promova direct, următoarele două vor juca baraj de promovare, ultimele două din seriile de play-out vor retrograda direct, iar altele două vor juca între ele baraj de menținere.