Şteianca Irina Bara (26 ani) a debutat cu o victorie în calificările de la Australian Open. Ocupanta locului 136 WTA a a  învins-o cu 6-1, 6-4 pe Mariam Bolkvadze (24 de ani, Georgia) locul 180 WTA.

În turul doi al calificărilor, Irina Bara va juca împotriva unei românce,  Alexandra Ignatik, fostă Cadanțu (31 de ani, locul 211 WTA), care a dispus cu  6-3, 6-1, de germana Katharina Gerlach (231). Pentru calificarea în turul II al calificărilor, tenismenele și-au asigurat un premiu de 21.250 euro și 20 puncte WTA.

Irina Bara nu a ajuns niciodată  pe tabloul principal la Openul Australiei, iar pentru a reuşi acest lucru trebuie să treacă de trei tururi de calificări!

A treia româncă intrată ieri în calificări, Cristina Dinu, a fost învinsă clar, scor 6-1, 6-0, de spaniola Cristina Bucșa. Azi-noapte au evoluat  primul tur al calificărilor Mihaela Buzărnescu, Irina Fetecău și Gabriela Talabă-Lee.

Pe tabloul principal sunt calificate direct cinci jucătoare din România: Simona Halep, Sorana Cârstea, Irina Begu, Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse. Partidele de pe tabloul principal vor avea loc între 17-30 ianuarie.