La doar 33 de ani, cel mai cunoscut jucător de tenis orădean a fost numit în funcţia de antrenor al echipei naţionale de Cupa Davis. Alegerea sa vine cel mai probabil ca urmare a rezultatelor excelente pe care le-a avut cu Marius Copil, sportiv care a reuşit să urce printre primii 100 de tenismeni ai lumii (locul 93).

 

Andrei Mlendea va face echipă cu Gabriel Trifu, cel care va fi căpitanul nejucător al tricolorilor. „Sincer, propunerea a venit de la jucători", spune orădeanul, care accentuează însă că ideea nu i-a aparţinut lui Marius Copil.

România a retrogradat în eşalonul trei valoric în competiţia pe echipe din tenisul masculin - Grupa II Euro-Africană - o situaţie cu care tenisul autohton nu s-a mai întâlnit decât o singură dată de la introducerea actualului sistem competiţional - în 1993, însă acest lucru îl motivează pe Andrei Mlendea. „Mi-au plăcut întotdeauna provocările. Într-adevăr, suntem destul de departe în acest moment. La fel de adevărat - primul obiectiv este să îi strângem pe toţi jucătorii la echipă".

Următoarea partidă a României în Cupa Davis este programată în perioada 3-4 februarie 2018, împotriva Luxemburgului - pe teren propriu. În ultimele două partide - cu Austria şi Israel, România a evoluat fără cei mai buni jucători. Doar Horia Tecău a făcut deplasarea în Austria, în timp ce la simplu nu au venit nici Marius Copil, nici Adrian Ungur - „titularii” obişnuiţi. Florin Mergea a refuzat şi el să participe, iar Horia Tecău a ales să nu joace partida cu Israel, fiind în plină pregătire pentru Turneul Campionilor.

În cariera de antrenor, Andrei Mlendea le-a mai pregătit pe Jelena Jankovic şi Simona Halep, cu actualul număr 1 mondial ziarele de cancan spunând că ar fi avut chiar o poveste de dragoste.