Club cu tradiție în fotbalul bihorean, Victoria Avram Iancu a revenit anul trecut în Liga a IV-a. Din cauza pandemiei de Covid-19, n-a apucat să joace în acest eșalon, dar „avrămeștii” așteaptă cu nerăbdare relaxarea măsurilor pentru fotbalul amator.

Miza pe tineri

Deocamdată nu se știe când va începe campionatul, dar Victoria Avram Iancu se pregătește pe toate planurile pentru ca startul să nu o prindă nepregătită.

Echipa se bucură de susținerea totală a Primăriei și Consiliului Local, un motiv în plus pentru ca iubitorii fotbalului din comună să spere la rezultate superioare celor din ultimii ani. Pe lângă primarul Dan Chirla şi "vicele" Cornel Blaj, ambiții mari are și staff-ul administrativ și tehnic, format din Viorel Ionescu - președinte, Gheorghe Morar - vicepreşedinte, Ionuț Gale - secretar general și delegat, Cristian Cuciula - antrenor la echipa de seniori, Florin Benea - antrenor la juniori A1 și Ionuț Chișe, care se ocupă de pregătirea copiilor sub 14 ani. Lotul primei echipe numără 28 de jucători, majoritatea dintre ei fiind din localitate. Îmbucurător este și faptul că s-a reușit atragerea spre fotbal a numeroși copii, preconizându-se înscrierea în campionatul juvenil din Bihor a una-două grupe.

Clubul mai beneficiază în continuare şi de susţinerea firmei Inteva Salonta, care asigură echipamente de joc şi treninguri.

Preocupare pentru modernizarea bazei sportive

Precupările tinerei și entuziastei conduceri a clubului se îndreaptă și spre îmbunătățirea condițiilor de la baza sportivă. „Intenționăm să schimbăm gardul împrejmuitor, să-l înălțăm cel din spatele porților, să împrejmuim tribuna şi să montăm acolo scaune de plastic, precum și să îmbunătățim starea gazonului. Cu sprijinul Primăriei a fost achiziționat un utilaj pentru tuns iarba şi dispunem şi de o persoană care permanent se ocupă de întreţinerea bazei sportive. Legat de aceasta, au și început lucrările de renovare a vestiarelor și grupurilor sanitare”, ne-a declarat Ionuț Gale.

În perspectivă, se intenționează amenajarea unei baze sportive noi,  prin Compania Națională de Investiții, cu terenuri multifuncționale și vestiare, existând discuţii în acest sens.

Articole promoționale pentru fani și colecționari

Grupare cu suporteri pătimași, Victoria Avram Iancu se poate lăuda și cu activitate de marketing, după modelul cluburilor importante. Fanii își pot achiziționa articole și obiecte cu însemnele clubului, tricouri, eșarfe, brelocuri, fanioane. „Ne bucură faptul că oamenii au început deja să comande diferite produse cu Victoria Avram Iancu. Printre altele, avem și o comandă de 100 de fulare de la un colecționar din București”, a mai afirmat Ionuț Gale.

Victoria Avram Iancu a evoluat ultima dată în Liga a IV-a în anul 2016.