În plină Toamnă Orădeană, ultima etapă şi finala campionatului judeţean de tir cu arcul şi-au desemnat câştigătorii, în Parcul Cetăţii Oradea. Competiţie de tradiţie, aflată la a XI-a ediţie, Cupa Cetăţii este şi momentul în care se încheie singurul campionat judeţean de tir cu arcul organizat în România.

Cu aproape 60 de arcaşi bihoreni înscrişi, competiţia a avut parte şi de o superbă vreme de toamnă. Sportivi legitimaţi la cluburile şi asociaţiile de tir cu arcul prezente în judeţ s-au întrecut la toate categoriile (master, seniori, juniori, cadeţi şi copii) şi diviziile (olimpic, compound, barebow, tradiţional, bowhunter), pe ateliere de tragere amplasate la distanţe diferite. La copii compound s-au remarcat Sergiu Pallag şi Maria Robu (ambii legitimaţi la Redpoint Oradea), iar la cadete podiumul a fost integral ocupat tot de sportivele Redpoint (Bernadett Haragos, Vivien Bălteanu şi Teodora Vari). La seniori compound locul I a fost ocupat de Kollo Robert, urmat de sportivii Redpoint Ciprian Mirişan şi Marin Darna. Cu mari emoţii, Radu Moza (8 ani) s-a clasat pe locul I la barebow copii, după ce a obţinut puncte importante la una dintre cele mai dificile ţinte. La cadeţi barebow, aflaţi la primul lor concurs, Ştefan Potroviţă şi Antonia Şandra au obţinut medalia de aur, dar la seniori locul I a revenit firesc lui Seres Geza (C.S. White Lion), urmat de trei sportivi de la Redpoint: Remus Mariş, Cosmin Bota şi Alexandru Merce. La divizia arc tradiţional replică istorică s-au remarcat Balog Janos (medalia de aur la seniori) şi Noemi Vanessa Tiriteu (medalia de aur la copii), ambii de la C.S. Nomad Archers. Rezultatele sportivilor de la C.S. Redpoint au fost posibile şi datorită Consiliului Judeţean Bihor, Rivolto Cons, Darer, Vitrerom, Turism Felix, Liceului Sportiv, Decathlon, DJST Bihor, Liceului de Arte, Inspectoratului Şcolar Bihor şi Liceului Sanitar. Cupa Cetăţii a fost ultima etapă a campionatului judeţean de tir cu arcul, singurul de acest fel din România.

Finala campionatului judeţean de tir cu arcul, organizat de Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul, a premiat sportivii clasaţi pe primul loc la categoriile şi diviziile lor, de-a lungul celor cinci etape de campionat. Cele mai multe titluri de campion judeţean le-a obţinut C.S. Nomad Archers, iar cele mai puţine C.S. Phoenix Săcueni. În clasamentul general pe cluburi conduce C.S. Redpoint Oradea cu 123 de puncte, urmat de Nomad Archers cu 119 puncte şi de White Lion cu 68 de puncte, locurile 4, 5 şi 6 fiind ocupate de Phoenix Săcueni cu 47 de puncte, Blueline Nojorid cu 5 puncte şi Haiducii Salonta cu 3 puncte.