Desfășurată în incinta cafenelei Starbucks Lotus, întrecerea orădeană s-a bucurat de un real succes, nu mai puțin de 57 de copii întrecându-se pe tabla de șah.

Participanții, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, proveniți din orașele Satu Mare, Ștei și Oradea, au concurat în cadrul a trei turnee organizate pe grupe de vârstă: clasa pregătitoare + clasa I, clasa a II-a + clasa a III-a , clasa a IV-a și mai mari. Turneul s-a desfășurat în sistem elvețian, pe durata a șapte runde, ritmul de joc fiind de 10 minute pentru fiecare jucător.

Câștigătorii au fost :

Secară Raul (Oradea) - clasa pregătitoare

Seletye Dominik (Satu Mare) - clasa I

Duminică Alex (Oradea) - clasa a II-a

Toth Ștefan (Ștei) - clasa a III-a

Diță Luca (Oradea) - clasa a IV-a

Ardelean Horia (Oradea) - clasele mai mari de clasa a IV-a

„Pe acestă cale dorim să mulțumim și celor care au ajutat la desfășurarea turneelor orădene de șah pentru copii din acest an: Dan Carțis (Electrofor), Florin Mal (Era Park) și Mișu Jan Manolescu (Universitatea Agora Oradea)”, au mai transmis organizatorii prin intermediul unui comunicat.

Cu acest prilej a fost făcută și ierarhia celor mai buni copii, pe categorii de vârstă, în anul 2019, performerii fiind premiați.

Clasa pregătitoare + clasa I: 1. Duminică Alex, 2. Selegean Tudor, 3. Gomboș Tudor, 4. Toth Andreea și 5. Seletye Dominik

Clasa a II-a și clasa a III-a: 1. Toth Ștefan, 2. Sîrb Luca, 3. Bungău Rareș, 4. Oros Andrei și 5. Pogan Andrei

Clasa a IV-a si mai mari: 1. Ardelean Horia, 2. Pop Denis, 3. Diță Antoniu, 4. Diță Luca și 5. Jude Eduard