Baschetbaliştii orădeni primesc astăzi, de la ora 19.45 (Digi Sport), în Arena Antonio Alexe, vizita echipei care a arătat cea mai bună formă sportivă în actuala ediţie a Ligii Naţionale. Partida va avea o miză doar pentru formaţia orădeană, echipa din oraşul de pe Someş având deja asigurată prima poziţie la finele sezonului regulat indiferent de rezultat.

Cel mai important duel din baschetul românesc al ultimilor ani îşi va derula un nou episod, de această dată în Arena Antonio Alexe. În actualul sezon competiţional, cele două formaţii s-au înfruntat de două ori, de fiecare dată în Polivalenta clujeană. Dacă în campionat alb-negrii s-au impus la o diferenţă consistentă de puncte (90-77), roş-albaştrii şi-au luat o revanşă nesperată chiar în semifinalele Cupei României unde băieţii pregătiţi de către Cristian Achim s-au impus cu scorul de 89-81. Aşadar scorul din acest sezon la întâlnirile directe este 1-1, iar la cât de puternice sunt orgoliile celor două mari rivale, cu siguranţă vom avea parte de un joc „pe bune” în ciuda faptului că U BT nu mai poate rata primul loc al clasamentului până la finele sezonului regulat.

Statistica net favorabilă clujenilor

Având două eşecuri în ultimele trei partide am fi tentaţi să spunem că băieţii pregătiţi de către Mihai Silvăşan s-au relaxat prea devreme ştiut fiind faptul că sunt liderii detaşaţi ai campionatului. Dar cum orice duel Oradea - Cluj-Napoca este extrem de crâncen, avem certitudinea că şi în această partidă vor fi puse pe parchet absolut toate energiile disponibile. CSM CSU va avea un uşor avantaj prin prisma faptului că tehnicianul lui U BT tocmai ce a fost suspendat timp de trei etape după evenimentele de la finalul partidei pierdute cu SCM U Craiova. Cu toate acestea, când privim cifrele statistice din acest sezon, după 22 de jocuri disputate de către clujeni, aceştia sunt superiori bihorenilor la 11 din cele 12 capitole statistice calculate la fiecare meci din Liga Naţională. Singurul aspect la care orădenii sunt superiori este cel al aruncărilor de la distanţă unde au un procent al reuşitelor de 38,3% faţă de 35,9%. În schimb, orădenii traversează o formă sportivă deosebită având 8 victorii consecutive în campionat şi, cel mai important, şi-au acontat pentru prima dată bronzul FIBA Europe Cup pe care l-au cucerit luna trecută. Casele de pariuri sportive dau drept favorită formaţia orădeană (1.70 faţă de 2.07 U BT), dar asta probabil şi în contextul în care doar orădenii au miza bătăliei pentru locul al doilea. Accesul publicului în tribune nu este permis în conformitate cu restricțiile anti-Covid19 în vigoare.