Formaţia din oraşul de pe Someş traversează o formă sportivă excepţională, iar roş-albaştrii sunt nevoiţi să se autodepăşească dacă vor să înceapă cu dreptul a doua fază din Europe Cup. Partida cu U BT Cluj se dispută astăzi, de la ora 19.00 (Digi Sport), în Sala Polivalentă, într-o partidă contând pentru runda I din Grupa J.

 

Cu 16 victorii şi doar o înfrângere în actualul sezon competiţional, U BT Cluj-Napoca practică un joc despre care Hristu Şapera, antrenorul lui BCM U Piteşti, spunea că nu a mai văzut aşa ceva în Liga Naţională. Mai mult, alb-negrii nu au anunţată nicio indisponibilitate pentru acest meci, spre deosebire de orădeni, care nu vor putea conta pe Dragan Zekovic (viroză respiratorie) şi Bogdan Nicolescu (probleme medicale la spate). Bilanţul bihorenilor este de 13 succese şi 5 eşecuri în toate competiţiile în acest sezon, dar parte dintre paşii greşiţi au fost făcuţi în jocuri fără miză sau în întrecerea internă unde adevăratele bătălii se vor da în primăvară.

 

Richard al lor, de neoprit cu BCM U Piteşti

 

Cele două formaţii s-au întâlnit o dată în actualul sezon, în campionat, la Cluj-Napoca, unde U BT s-a impus la 7 puncte diferenţă (89-82) la capătul unei confruntări în care au fost probleme de arbitraj reclamate de către Şerban Sere, conducătorul clubului orădean. Pentru a avea şanse în faţa clujenilor, CSM CSU n-are voie să se relaxeze niciun moment în acest meci. U BT este o formaţie recuonoscută deja pentru nivelul de combativitate cu care abordează fiecare partidă, astfel că intensitatea și concentrarea bihorenilor trebuie să fie la cote maxime de la început şi până la sfârşit. În ceea ce priveşte statistica, echipa de pe Someş este superioară celei de pe Crişul Repede la următoarele capitole: recuperare, procentaje şi reuşite din spaţiul de trei secunde. În ultimul joc de campionat, formaţia de pe Someş a învins 89-80 acasă pe BCM U Piteşti, principalii realizatori ai ardelenilor fiind Patrick Richard (28 puncte), Darko Planinic (19 p) şi Kerron Johnson (14 p).

Aşadar, un nou duel între, probabil, cele mai bune formaţii din campionatul României care, de această dată, se vor înfrunta într-o competiţie continentală. Un eventual succes obţinut de orădeni în deplasare ar fi deosebit de important în debutul celei de-a doua faze din Europe Cup, dar pentru a reuşi asta, băieţii pregătiţi de Cristian Achim trebuie să se afle în cea mai bună formă sportivă la ora acestei partide.