Două dintre cele mai puternice echipe ale momentului din baschetul masculin românesc se duelează duminică, de la ora 18.00 (Digi Sport), într-o partidă contând pentru etapa a 4-a din Grupa Roşie (prima valorică). Pentru campioana României jocul se anunţă extrem de dificil în contextul în care aceasta vine după două eşecuri consecutive suferite pe propriul teren.

 

Meciul din Polivalenta clujeană reprezintă una dintre cele mai mari rivalităţi din baschetul românesc al ultimilor ani. Cu toate acestea, alb-negrii au statistica net în favoarea lor. Dintre cele 53 de confruntări oficiale, nu mai puţin de 37 au fost adjudecate de către formaţia pregătită astăzi de Mihai Silvăşan. Orădenii lui Cristian Achim au trecute în palmares doar 16 succese în meciurile directe cu marea rivală. Şi în actualul sezon competiţional, U BT domină clar Oradea. Toate cele trei dispute (una în Supercupă şi două în campionat) au fost adjudecate de formaţia de pe Someş. Cea mai recentă confruntare (6 ianuarie) care a avut loc tot pe terenul alb-negrilor, a fost pierdută net de CSM CSU, scor 93-78. Meciul a fost cât de cât echilibrat doar pe parcursul secvenţei inaugurale, în rest U BT s-a aflat clar în control. Fără Denison şi Ginyard, de care Oradea s-a despărţit între timp, CSM CSU porneşte cu şansa a doua în disputa de duminică, asta chiar dacă nici U BT nu traversează cea mai bună formă sportivă. Clujenii au pierdut două din ultimele trei dispute, cel din urmă eşec fiind consemnat tocmai în faţa Timişoarei, echipa care bătuse Oradea chiar în runda precedentă.

 

Aproape un an de la ultima victorie roş-albastră

 

Aşadar fără a fi anunţată o completare a lotului de jucători este greu de crezut că CSM CSU va avea forţa să se impună în faţa unei echipe precum U BT. Degeaba există voinţă, aspect demostrat în confruntarea cu Sibiul, dacă jucători precum Richard sau Watson nu au lângă ei baschetbalişti de aproximativ aceeaşi valoare. Mai mult, bihorenii au şi un complex în faţa adversarilor de duminică, de la ultimul lor succes trecând aproape un an. Roş-albaştrii au câştigat 90-83 duelul din faza a doua a sezonului regulat disputat pe 2 martie 2018. Celelate jocuri ale rundei din Grupa Roşie sunt: CSU Sibiu – SCM U Craiova (mâine, ora 18.00, FRB TV) şi BCM U Piteşti – SCM Timişoara (luni, ora 19.00, Digi Sport).

 

CLASAMENT GRUPA ROŞIE

 

1. CSU Sibiu         13/4   30 p

2. U BT Cluj          12/5   29 p

3. SCM U Craiova 11/6   28 p

4. CSM Oradea     10/7   27 p

5. SCM Timişoara 8/9     25 p

6. BCM U Piteşti   7/10   24 p