Cea mai mare rivalitate din baschetul masculin românesc al ultimilor ani îşi va disputa un nou episod astăzi, cu începere de la ora 19.30 (Digi Sport), în BT Arena din Cluj-Napoca. Este vorba despre semifinala Cupei României, competiţie care în sezonul trecut a fost câştigată chiar de formaţia din oraşul de pe Someş.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va găzdui turneul final al Cupei României, fază a competiţiei în care s-au califcat următoarele echipe: U BT Cluj, CSM CSU Oradea, CSU Sibiu şi Dinamo Bucureşti. Ultimele două echipe se vor duela tot astăzi, în cealaltă semifinală, cu începere de la ora 17.00. U BT Cluj este deţinătoarea trofeului şi totodată echipa care şi-a adjudecat ultimele trei ediţii al Cupei României, perioadă în care a câştigat 10 partide în competiţia KO. În actualul sezon, în duelurile directe dintre roş-albaştri şi alb-negri, cei din urmă au un bilanţ net favorabil. U BT s-a impus în 4 din cele cinci dispute, singura victorie a orădenilor fiind obţinută chiar în ultimul joc de campionat, unul totuşi fără miză. Cu toate acestea, datele problemei sunt radical modificate la ora actuală.

Barnette a adus un plus de combativitate

CSM CSU şi-a format un lot de jucători extrem de competitiv, readucerea lui Sean Barnette ridicând nivelul de combativitate de la antrenamente. De partea cealaltă, U BT a avut mereu jucători de o certă valoare, dar cu toate acestea campioana României este CSM CSU Oradea. Unul dintre baschetbaliştii care are capacitatea să decidă un meci, Aleksanadar Rasic, s-a pregătit alături de echipă în ultima perioadă dar timpul îndelungat în care a lipsit de pe teren l-ar putea determina pe Mihai Silvăşan să îl utilizeze mai puţin. Din lotul bihorenilor, singura absenţă, una nu decisivă în contextul în care nu vorbim despre un titular, este Laci Lazar. De la clujeni vor absenta Vlad Moldoveanu şi Stanimir Marinov. Regulamentul de joc din Cupa României este identic cu cel din Liga Naţională astfel că fiecare dintre cele două formaţii va trebui să utilizeze în permanenţă un jucător român care, în prima repriză, trebuie să fie U23. Totodată este prevăzută utilizarea a maxim 6 jucători străini, astfel că atât U BT cât şi CSM CSU vor fi nevoite să lase în tribune unul dintre aceşti baschetbalişti în contextul în care fiecare echipă are câte 7 străini în lot. Fiind vorba despre o competiţie care se dispută cu trofeul pe masă, unul care lipseşte din vitrina leilor-roşii, mai mulţi suporteri orădeni şi-au anunţat prezenţa în arena clujeană pentru a-şi susţine favoriţii.

Finala competiţiei se va desfăşura mâine, în aceeaşi locaţie, cu începere de la ora 19.30.