Principalele adversare ale orădenilor în lupta pentru titlu traversează o formă mult mai bună în acest moment. Dovadă în acest sens sunt eşecurile categorice (la cel puţin 15 puncte) suferite de CSM CSU recent la Sibiu şi ultima dată la Cluj-Napoca unde U BT s-a impus 93-78 (26-19, 21-17, 24-19, 22-23).

Deşi suflarea baschetbalistică orădeană avea aşteptări de la această partidă, în care Cristian Achim a avut pentru prima dată tot lotul la dispoziţie, campioana României a arătat rău la Cluj-Napoca. Bihorenii n-au contat niciun moment în BT Arena, iar tehnicianul echipei de pe Crişul Repede a recunoscut la final acest fapt. Cele 93 de puncte încasate vorbesc despre nivelul defensiv atmis de formaţia orădeană. Pe faza de atac, singurii care au jucat ceea ce ştiu mai bine au fost Richard şi Zekovic, ultimul fiind de altfel cel mai bun marcator al partidei cu 23 de puncte.

Conduşi de la un capăt la altul

În primul sfert, roş-albaştrii au ţinut cât de cât pasul cu adversarii lor dar sfertul al doilea a fost modest, doar finalul salvând uşor din impresia lăsată. Clujul şi-a creat un avantaj de 18 puncte (44-26) în minutul 14 urmând ca apoi oaspeţii să reuşească un parţial de 10-3 care a limitat proporţiile scorului. După pauză, orădenii au intrat bine în meci apropiindu-se la 7 puncte (47-40) dar continuare nu a mai fost aceeaşi. La intrarea în secvenţa decisivă ecartul a fost de 16 puncte (71-55), aproximativ aceeaşi distanţă păstrându-se până la final. Aşadar o nouă înfrângere în faţa marii rivale, dar cum aceste dueluri sunt în sezonul regulat rămâne de văzut care va fi starea de fapt în playoff, acolo unde sunt meciurile adevărate aşa cum îi place să spună lui Cristian Achim.

„Aveam aşteptări de la acest meci”

Antrenorul echipei orădene a recunoscut la final superioritatea adversarului, afirmând totodată că avea alte aşteptări de la acest joc. „Am pierdut la o diferență de 15 puncte. Puteau fi mai multe sau mai puține, cert este că echipa din Cluj a dominat pe tot parcursul jocului. Eu cred că a contat și lipsa de agresivitate din jocul nostru, însă este limpede că gazdele din această seară au marcat foarte bine de la distanță. Aveam așteptări de la acest meci în condițiile în care am fost pentru prima dată împotriva lui U-BT Cluj în formulă completă în acest sezon. În urma ultimelor jocuri este limpede că avem foarte mult de lucru. Felicit echipa învingătoare și urez mult succes în continuare echipei clujene”, a declarat Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea.

După acest nou eşec, bihorenii au 8-5 la general, bilanţ care îi plasează pe locul al 4-lea. În următoarea etapă, CSM CSU va evolua duminică, de la ora 18.00 (Digi Sport), pe propriul teren, cu BCM U Piteşti, a 5-a clasată.

U BT Cluj-Napoca: Dykes 20 puncte (1×3p), Calnicenco 10 (2×3p), Washburn 8, Marinov 7, Kuti 10 (2×3p), Rasic 12 (3×3p), Easley jr. 5, Dorsey 15 (1×3p), Török 6 (2×3p), A. Mureșan, Carcoana. Antrenor: Mihai Silvășan.

CSM CSU Oradea: Fometescu, Watson 2, Denison 9, Zekovic 23 (2×3p), Richard 21 (3×3p), Nicolescu 5. Pasalic 3 (1×3p), Valeika 5, Ginyard 10 (1×3p). Antrenor: Cristian Achim.