Jocul solid practicat în deschiderea semifinalei cu U BT Cluj-Napoca n-a mai putut fi repetat de către orădeni în meciul al doilea disputat tot în Polivalenta clujeană. Astfel, la capătul unei partide în care s-au apărat modest, bihorenii au fost învinşi 92-82 (26-21, 22-23, 19-16, 25-22) de către echipa de pe Someş.

Principala cauză pentru care s-a pierdut meciul al doilea a fost jocul defensiv. Intensitatea din apărare a lipsit cu desăvârşire iar acest fapt a venit, cel mai probabil, ca urmare a relaxării mentale survenite după succesul din partida inaugurală. Cu Giordan Watson de neoprit (27 de puncte) şi cu Arturas Valeika precum un adevărat jucător lituanian (21 de puncte şi 100% procentajul aruncărilor din acţiune), dar cu restul componenţilor echipei având evoluţii şterse, Oradea n-a putut emite pretenţii, chiar dacă s-a apropiat la doar patru puncte undeva pe finalul sfertului al treilea. În secvenţa decisivă bihorenii au fost de nerecunoscut, gazdele distanţându-se chiar şi la 17 puncte la un moment dat. Un alt aspect care a condus la acest deznodământ a fost procentajul aruncărilor de la distanţă. Dacă roş-albaştrii au fost aproximativ la acelaşi nivel (40% faţă de 44% în prima partidă), clujenii au avut un procent al reuşitelor mai mult decât dublu (45% faţă de doar 20% în jocul 1). Cu cuţitul la os după eşecul din prima partidă, U BT a etalat un baschet mult mai intens faţă de orădeni. Cu acest prilej, băieţii pregătiţi de Mihai Silvăşan au demonstrat că ştiu să joace practic şi fără Dykes, Mohammed fiind cel care i-a luat perfect locul în echipă după patru partide în care fusese lăsat în afara lotului.

Aşadar, scorul general a devenit 1-1 (se joacă după sistemul „cel mai bun din 5 partide), seria urmând să se mute la Oradea, unde sâmbătă, de la ora 19.30, şi luni de la ora 18.00, în Arena „Antonio Alexe”, se vor disputa jocurile cu numărul 3 şi 4.

U BT Cluj-Napoca: Dykes 7 puncte, Dorsey 7, Calnicenco 10, Alhajji Mohammed 21, Török 5, Rasic 6, Foulland 12, Kuti 5, Washburn 19. Antrenor: Mihai Silvăşan. Asistent: Dorin Pintea.

CSM CSU Oradea: Richard 9, Carter 5, Watson 27, T. Fometescu, Valeika 21, Țîbîrnă, Pasalic 11, Nicolescu 4, Zekovic 3, N. Markovic 2. Antrenor: Cristian Achim. Asistent: Milan Mitrovic.