Oradea a pierdut și meciul 4 din cadrul finalei Ligii Naționale de baschet masculin astfel că, pentru a se decide noua campioană a României, se vor disputa cel puțin încă două jocuri, scorul general fiind 2-2. Una dintre explicațiile înfrângerii găsite de Cristian Achim este exagerarea cu care elevii săi au încercat să finalizeze din afara semicercului. U BT s-a impus în meciul 4 cu scorul de 86-80 (22-21, 26-17, 17-24, 21-18).

Cei mai mulți dintre jucătorii de bază ai CSM CSU Oradea au jucat ceea ce trebuie în meciul 4 de la BT Arena dar asta nu este suficient atunci când ai în față o echipă a cărei bancă de rezerve înscrie 51 de puncte. De la bihoreni, Tarolis, ca aproape în fiecare meci, Ogden sau Nicolescu au fost la un nivel ridicat. În schimb Neal, deși nu a jucat slab, nu a mai fost acea locomotivă a echipei la fel cum nici Kris Richard nu a prins cea mai bună zi a sa. Totuși atunci când ai doi oameni precum Carter și Markovic în echipă, foarte slabi amândoi, e imposibil să ai pretenții într-un meci cu U BT Cluj care în plus avea și vreo 9000 de fani în spate. Probabil Cristian Achim ar fi trebuit să mizeze pe Bostic și nu pe Carter, dar acestea sunt doar discuții. Concluzia după acest meci 4 este că bihorenii nu au putut practic conta pe 2 jucători străini din lot iar asta, într-un meci cu U BT, contează decisiv.

„Se poate întâmpla orice”

Cu toate că Oradea a pierdut ambele partide la de la Cluj-Napoca, antrenorul Cristian Achim își păstrează optimismul în declarații chiar dacă, printre rânduri, se poate citi o oarecare preocupare a acestuia referitor la deznodământul celor 2 meciuri de la BT Arena și ceea ce urmează. „Așa cum am mai spus de-a lungul acestei finale, se întâlnesc două echipe foarte bune. Prin urmare este posibil absolut orice. Doresc să remarc arbitrajul din această seară. Am făcut-o și după Meciul 2, o fac și după acest meci. Unul l-am câștigat, pe celălalt l-am pierdut, dar subliniez că maniera de arbitraj a fost de nivel înalt în aceste partide. Spre deosebire de Meciul 3 în care a fost un arbitraj cu niște măsuri atât de diferite încât nu poate fi explicat sub nicio formă, însă nu este în mâinile noastre. Am încercat să corectăm jocul nostru în repriza a 2-a și cred că am făcut-o. În prima am forțat numeroase aruncări de la distanță nu am avut un mix așa cum este planul nostru de joc. În partea a 2-a am aruncat mai puțin decât în prima. Pe de altă parte, Clujul a terminat prima jumătate cu 70% la aruncările de trei puncte, ceea ce arată și valoarea lor, oarecum arată și lipsa agresivității noastre. Privim către viitor, spre ceea ce ne așteaptă. Urmează un nou meci pe teren propriu. Repet, se poate întâmpla orice. Sunt două echipe nu doar valoroase ci și apropiate valoric”, a declarat la finalul meciului 4 Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea.

Meciul 5, din nou cu „casa închisă”

Meciul 4 se va disputa mâine, de la ora 18.30, la Oradea Arena acolo unde vor fi din nou 5000 de orădeni care, în doar 3 ore, au cumpărat toate biletele puse în vânzare.

U BT Cluj-Napoca: Guzman 4 puncte, D. Lăpuște, Kuti 8 (2×3p), Gordic 11 (1×3p), Stipanovic 6, Bircevic 10 (2×3p), Cățe 14, Jones, Meindl 18 (3×3p), P. Richard 15 (1×3p). Antrenor: Mihai Silvășan. Asistent: Milorad Perovic

CSM CSU Oradea: K. Richard 9 (1×3), Holt 8 (2×3), Neal 9 (2×3), Tarolis 17 (1×3), J. Carter 3 (1×3), T. Gheorghe 3 (1×3), Nicolescu (căpitan) 12 (4×3), Baciu 2, Ogden Jr. 17, N. Markovic. Antrenor: Cristian Achim. Asistent: Radovan Markovic