Campioana României la baschet masculin a pierdut și cea de-a doua partidă din cadrul semifinalei Ligii Naționale. CSM CSU s-a văzut învinsă 103-96 (27-26, 19-23, 28-24, 29-23) la capătul unui meci în care s-au marcat aproape 200 de puncte și care a făcut o propagandă excelentă baschetului. Seria se mută la Oradea unde luni, 8 mai, de la ora 18.00, se va disputa meciul 3.

N-a fost să fie nici de data aceasta, CSM CSU pierzând și cea de-a 7-a dispută din acest sezon cu U BT Cluj. Înfrângerea a venit după un joc în care orădenii au evoluat bine, dar, cu toate acestea, s-au văzut învinși la final. Cu Sean Denison absent din cauza unei accidentări, dar cu Bogdan Țîbîrnă în zi excelentă, bihorenii au marcat la Cluj-Napoca nu mai puțin de 96 de puncte. Cu toate acestea, calitatea excepțională a jucătorilor echipei gazdă care au înregistrat procentaje rar întâlnite în jocul de baschet, au făcut ca U BT să obțină cea de-a doua victorie. Pentru a înțelege exact ce fel de jucători au avut în față băieții pregătiți de Cristian Achim este suficient să prezentăm statistica: procentaj de 57% (12 reușite din 21 de încercări) la aruncările de la distanță, 71% la cele de două puncte (22 din 31) și 92% la libere (23 din 25)!. În fața unor asemenea cifre, indiferent cât de bine joci, nu ai foarte mari șanse de reușită. Cu toate acestea, Oradea a ținut pasul cu puternica echipa clujeană, care, cu toate că a condus în cea mai mare parte a meciului, nu a reușit să se distanțeze la mai mult de 10 puncte. Au existat nu mai puțin de 11 schimbări de lider și 9 egalități. Toate aceste cifre întăresc spusele lui Cristian Achim de la finalul meciului care a declarat că duelul Cluj-Oradea ar fi trebuit să aibă loc în finală. Din tabăra roș-albaștrilor cel mai bun a fost americanul Martin Zeno, autorul a 24 de puncte, 4 pase decisive și o recuperare. Dacă clujenii au dat recital la aruncările de trei puncte, nu același lucru îl putem spune despre cel mai bun om al nostru la acest procedeu, Muhamed Pasalic, acesta băgând în coș doar 2 din cele 7 încercări. Așadar, 2-0 pentru U BT și seria se mută la Oradea, unde rămâne de văzut dacă Cristi Achim va reuși să construiască acel angrenaj care să oprească o asemenea forță cum este echipa de pe Someș. Așa cum s-a văzut, în 7 din cele 8 sferturi disputate până acum, CSM CSU a fost aproximativ la același nivel cu alb-negrii. În acest context, sprijinul publicului ar putea fi decisiv în duelul de la Arena „Antonio Alexe”, care, cu siguranță, va fi plină la ora acestui joc.

U BT Cluj-Napoca: Dykes 25 puncte (2×3p), Moldoveanu 20 (3), Adamovic 23 (5), Török 1, Rasic 9 (2), Pustozvonov 6, Barro 17, Kuti 2, Jucan, Tóth, T. Gheorghe.

Antrenor: Mihai Silvăşan.

CSM CSU Oradea: Zeno 24 (2×3p), Barnette 13 (1), Ţîbîrnă 18 (2), Franklin 5 (1), Mandache 5 (1), Petrişor 4, Lucic 6, Nicoară 11 (1), Pasalic 10 (2), Nicolescu.

Antrenor: Cristian Achim.