Terenurile de tenis din incinta cochetei baze sportive „Sănătatea” vor găzdui de mâine şi până luni cea de-a 20-a ediţie a turneului naţional dotat cu Cupa Benvenuti. Cel mai vechi concurs din Oradea de acest gen va aduna la start aproximativ 60 de tineri practicanţi ai „sportului alb”.

Competiţia se va adresa categoriilor de vârstă 10, 12, 14 şi 16 ani, atât la băieţi, cât şi la fete. La 14 ani se vor organiza şi meciuri de dublu la masculin, dar şi la feminin. Concursul face parte din calendarul Federaţiei Române de Tenis fiind clasificat ca fiind de categoria întâi. Arbitrul turneului va fi timişoreanul Gheorghe Schipor, iar mingile de joc vor fi Dunlop Fort Clay pentru cei de la categoria 12 ani şi mai mari şi Artengo pentru categoria 10 ani. Fondul total de premiere va fi de 15.000 de lei, performerii întrecerii urmând a fi recompensaţi cu medalii, cupe, diplome produse şi vouchere Benvenuti. „În primul rând, ţin să-i mulţumesc partenerului nostru Benevenuti, care de 20 de ani ne sprijină în organizarea acestui turneu. Din 62 de înscrişi au rămas 60, un număr acceptabil având în vedere că ne aflăm într-o perioadă a concediilor. Turneul Bevenuti este cel mai bine organizat concurs din această zonă a ţării. Din cauza numărului nu foarte mare de concurenţi, am decis să organizăm un turneu preliminar la finele căruia primii patru clasaţi urmând să dispute jocuri după sistemul fiecare cu fiecare”, a declarat Iosif Kovacs, administratorul CS Sănătatea, la conferinţa de presă care a precedat competiţia.

Un partener puternic şi serios

În acelaşi timp, Adrian Câzu, reprezentantul sponsorului, apreciază colaborarea pe care o are cu CS Sănătatea în privinţa organizării acestei întreceri, cea mai longevivă de acest gen din Bihor. „Mulţumesc partenerului nostru pentru organizare. Benvenuti este o companie de top în România clasificată pe locul al 27-lea într-o ierarhie a anului 2018. Sediul nostru se află în Oradea şi de aceea ne dorim să sprijinim sportul bihorean. Principala acţiune a noastră în acest domeniu o reprezintă Cupa Benvenuti la tenis de câmp, întrecere organizată în parteneriat cu CS Sănătatea care sperăm să se desfăşoare şi în anii următori, atunci când sperăm ca numărul participanţilor să fie tot mai mare”, a afirmat Adrian Câzu, director în cadrul companiei Benvenuti.

Organizatorii vor face o masă festivă în cursul serii de sâmbătă la care vor participa toţi copiii înscrişi la concurs alături de părinţii lor.