Forfotă mare la sfârşitul săptămânii trecute la sala de sport a Şcolii Dacia din Oradea. Peste 100 de copii, părinţi, rude şi prieteni ai acestora au fost prezenţi la Cupa Moş Nicolae la minihandbal şi babyhandbal.

 

La turneu au fost prezente trei cluburi, Triumph Oradea, HC VM Zalău şi Atletick Satu Mare, fiecare cu două echipe. Nu s-au contabilizat golurile, dar cei mai mici practicanţi ai handbalului au evoluat cu plăcere şi determinare spre satisfacţia apropiaţilor, dar şi a celor care îi învaţă să-şi însuşească tainele acestui sport. „Competiţia s-a adresat fetelor născute între anii 2009 şi 2013, alături de care am avut şi câţiva băieţi, astfel că am format şi echipe mixte. Am dorit să le oferim posibilitatea acestor copii de a disputa meciuri în afara celor de antrenament şi, totodată, de a-i obişnui cu competiţia, fie ea şi amicală. Bucuria copiilor a fost cu atât mai mare cu cât au avut parte şi de surprize plăcute din partea lui Moş Nicolae”, a afirmat antrenoarea Cipriana Petric, care, alături de Devid Munea, se ocupă de pregătirea micuţilor handbalişti şi handbaliste de la Triumph Oradea. Fondat în urmă cu un an, clubul orădean are aproximativ 70 de practicanţi ai sportului cu mingea mică, aceştia efectuând antrenamente în sala de sport a Colegiului Traian Vuia din Oradea şi la Sântandrei.

Toţi participanţii au fost răsplătiţi cu medalii, diplome, pachete cu dulciuri şi trofee. Competiţia organizată de AJH Bihor (preşedinte, Pavel Mercea) şi Triumph Oradea a avut şi câţiva sponsori, precum Komfort Wood, Plastor şi Decathlon. 

„Ne bucurăm că încheiem anul cu un turneu reuşit, motiv pentru care mulţumesc tuturor celor implicaţi în organizare. Un cuvânt de mulţumire adresăm şi directorului Şcolii Dacia, prof. dr. Florian Hava, pentru disponibilitatea de a găzdui competiţia. Tuturor colaboratorilor şi iubitorilor handbalului le dorin La mulţi ani cu sănătate şi năzuinţe împlinite", a comentat Pavel Mercea, preşedintele AJH Bihor.