Federația Română de Baschet (FRB) a suplimentat numărul calificatelor la turneul final al Cupei României, de la patru la opt echipe. CSM Oradea și-a propus să organizeze meciurile grupei în care este implicată.

Inițial, s-a stabilit ca prima clasată din cele trei serii și formația de pe locul 2 cu cea mai bună linie de clasament să se califice la turneul final. Ulterior, forul federal a decis ca primele două clasate din fiecare grupă și cele mai bine clasate două echipe de pe poziția a 3-a să continue cursa pentru trofeu.  Turneul final se va desfășura în perioada 6-9 martie 2021și cuprinde trei faze eliminatorii (sferturi de finală, semifinale, finală).

În ceea ce privește cele trei turnee inaugurale ale Cupei României, programate între 17-21 octombrie, FRB va stabili echipele gazdă pe data de 5 octombrie. CSM Oradea a anunțat că își depune candidatura pentru grupa B, din care face parte alături de CSA Steaua București, SCM Craiova, ABC Athletic Constanța și CSM Miercurea Ciuc. „Intenționăm să ne depunem candidatura pentru organizarea turneului pentru că avem toate condițiile necesare, inclusiv sanitare. Avem capacitate de cazare și putem să respectăm protocoalele medicale în vigoare. Avem și destule săli în Oradea pentru a putea face loc baschetului în acea săptămână, să rămânem numai noi în sală și să ne desfășurăm activitatea în condiții de maximă siguranță”, a declarat Șerban Sere, directorul lui CSM Oradea, la emisiunea Actual Regional, de la TVR Cluj.

Oficialul orădean consideră că echipa sa nu va avea probleme cu accederea în faza următoare. „Avem o grupă destul de accesibilă.  Fără falsă modestie, nici nu concepem să nu ne calificăm la Final 8”, a adăugat Șerban Sere.

Din grupa A fac parte U BT Cluj, Dinamo București, BCMU Pitești, CSM Galați, iar în grupa C se regăsesc CSU Sibiu, SCM Timișoara, CSO Voluntari, CSM Târgu Jiu. Gaz Metan Mediaș și CSM Focșani nu participă în Cupa României.